Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική πράξη»

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική πράξη». Η πρόσκληση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με την τριδιάστατη σχεδίαση και να την αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική πράξη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 28 Απριλίου  2021 μέσω του  συνδέσμου: https://forms.gle/oBLz6RWiXhGc7pyC6 .

Ακολουθεί η περιγραφή του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Τίτλος: «Εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική πράξη».

Περιεχόμενο: Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο στοχεύει στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και είναι κοινό για όλους. Στο δεύτερο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν το αντικείμενο που θα μελετήσουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

Μέρος Α: Περιβάλλον σχεδίασης. Βασικά σχήματα. Μετασχηματισμοί.  Ένωση, αφαίρεση όγκων. Σχεδίαση τριδιάστατου αντικειμένου από απλούστερα σχήματα. Δημιουργία νέων σχημάτων. Χρήση βιβλιοθηκών. Σχεδίαση σύνθετων τριδιάστατων αντικειμένων και σκηνικών. Ένταξη της τριδιάστατης σχεδίασης στη εκπαιδευτική πράξη.

Μέρος Β: Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω θέματα: α) Δημιουργική τριδιάστατη σχεδίαση. Οργανικά σχήματα. και β) Τριδιάστατη σχεδίαση με χρήση προγραμματισμού.

Διάρκεια και Φόρτος εργασίας: Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 6 εβδομάδων. Κάθε εβδομάδα περιλαμβάνει συμμετοχή σε ένα δίωρο διαδικτυακό εργαστήριο και προσωπική μελέτη/πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων (κατά προσέγγιση 2 ώρες).

Χρόνος Διεξαγωγής: Τα διαδικτυακά εργαστήρια θα υλοποιηθούν στο χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου 2021 έως 18 Ιουνίου 2021. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα καταρτιστεί ανάλογα με το αριθμό και τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων.

Λογισμικό: To λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι το Autodesk Tinkercad (https://www.tinkercad.com). To λογισμικό αυτό είναι διαθέσιμο δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα: α) δημιουργίας τριδιάστατων σχεδίων (3D Designs), β) τριδιάστατης σχεδίασης μέσω προγραμματισμού (Codeblocks) και γ) σχεδιασμού κυκλωμάτων (Circuits). Στο παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εστιάσουμε στην κατασκευή τριδιάστατων σχεδίων (3D Designs) και προαιρετικά, για όσους το επιλέξουν, στην τριδιάστατη σχεδίαση μέσω προγραμματισμού (Codeblocks).

Βεβαίωση παρακολούθησης: Στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης που θα περιλαμβάνει το περιεχόμενο, τη διάρκεια του προγράμματος και τον εκτιμώμενο φόρτο εργασίας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι δωρεάν και υλοποιείται στα πλαίσια του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS στο οποίο συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο αυτό είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/01/14/makers_overview/.

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, MAKERS. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.