Διαδικτυακό συνέδριο για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου ASK4JOB

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακό συνέδριο για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου ASK4JOB στη χώρα μας, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στις 19 Aυγούστου 2020. Το έργο ASK4JOB (2017-1-IT02-KA204-036755) εντάσσεται στις Στρατηγικές Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών πρακτικών του Erasmus+ στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Στόχος το έργου είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών και γνωστικών δεξιοτήτων που είναι αναγκαίες για την ένταξη των εργαζομένων και των πολιτών της Ευρώπης στο σύγχρονο, τεχνολογικά πλούσιο, περιβάλλον. Η εκπαιδευτική διαδρομή που έχει αναπτύξει το ASK4JOB συνδυάζει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με την δια ζώσης παρακολούθηση και επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα διάγνωσης του επιπέδου των δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων και εξατομίκευσης της εκπαιδευτικής τους πορείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαιδευτές ενηλίκων, συμβούλους επαγγελματικής σταδιοδρομίας και εργασίας που μπορούν να ενημερωθούν για αποτελέσματα του προγράμματος με σκοπό την αξιοποίηση του στην εκπαίδευση ανέργων αλλά και εργαζομένων.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακών Ικανοτήτων (DigComp), οι ψηφιακές και γνωστικές δεξιότητες στις οποίες εστιάζει το ASK4JOB και η εκπαιδευτική διαδρομή που σχεδιάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά εργαλεία που έχει αναπτύξει στο ASK4JOB, η Διαδικτυακή Δοκιμασία Αυτοξιολόγησης, η πλατφόρμα με τα Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα και η Διαδικασία Πιστοποίησης των Αποτελεσμάτων.
Στην συζήτηση που ακολούθησε εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές ενηλίκων καθώς και μαθητευόμενοι που αναφέρθηκαν στην εμπειρίας τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι ανάγκες αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων σε τοπικό επίπεδο και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων του Νομού Χανίων που υλοποιεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ASK4JOB, Erasmus+, Συνέδριο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.