Hμερίδα Διάχυσης Erasmus+ από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο την 1 Απριλίου 2019.  Στην εκδήλωση Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του νομού μας παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν και δόθηκε και η ευκαιρία και σε σχολεία που δεν έχουν ακόμα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα να λάβουν γνώση των δραστηριοτήτων και της εμπειρίας που αποκομίζουν μαθητές και καθηγητές από την συμμετοχή τους αυτή.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας συμμετείχε με την παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στα οποία συμμετέχει ως εταίρος. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών συνεργάζεται με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη με στόχο τη σχεδίαση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Την τρέχουσα σχολική χρονιά βρίσκονται σε εξέλιξη τα προγράμματα DISCOVER, START IN και ASK4JOB, που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Επιπλέον στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα παρακάτω προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης:

1. 2ο ΕΠΑΛ : « Ένα Ευρωπαϊκό σχολείο για όλους» KA1

2. 4ο ΓΕΛ: α. ‘SHAPES”, β. “ELIOT”, γ. “Guardians of Europe” KA2

3. ΓΕΛ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: “Ways with Maths or World with Maths” KA2”

4. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: “European School Post” KA2

5. ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ: “ Make science attractive” KA1

6. ΓΕΛ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ: “Education, Profession and European Citizenship” KA2

7. 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: “Once upon an island” KA2

8. ΓΕΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: “Passport to Europe” KA2

9. ΓΕΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ: “W.A.T.E.R.-World’s attitude to the Treasure-Environment and responsibility” KA2

10. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: α. “Modern classrooms Modern education” β. “Αugmented Reality for you” KA2

11. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ:α.“Environment and sustainability – Understand, Car, Act!”, KA2 β. “Αναζητώντας την Ευρωπαϊκή Διάσταση του σχολείου μας” ΚΑ1

12. 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: “Becoming Social Entrepreneurs” KA2

13. 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: α. “Home Alone”, β. “World War 2, our History and its Cultural Legacy” γ. “MASTER – Metacognitive Activities and Strategies for Teaching and educational-results ”

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ASK4JOB, DISCOVER, Erasmus+, START IN, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτική Επίσκεψη, Χανιά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.