Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.

eTwinning

Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius, το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δυο τρόπους, την εύρεση εταίρων και τη χρήση της πλατφόρμας ως εσωτερικό σύστημα επικοινωνίας σε ένα ΕΠ.

Η επίσημη ιστοσελίδα για το ελληνικό eTwinning είναι: http://www.etwinning.gr/

Σχετικά (αναδημοσίευση από το http://etwinning.sch.gr/etwin/about)

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius, το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία.

Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Το eTwinning, από το 2005 μέχρι σήμερα, ενίσχυε την ανάπτυξη συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών. Η μεγάλη ανάπτυξη του όμως, σε όλη την Ευρώπη, άνοιξε νέες προοπτικές στη δράση. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Νέες δραστηριότητες ξεκίνησαν, ώστε να προχωρήσουμε «πέρα από τα προγράμματα».

Τα διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης (elearning), που λειτουργούν σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στον τομέα της παιδαγωγικής και στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Ταυτόχρονα ιδρύθηκαν οι ευρωπαϊκές κοινότητες (groups) για να ενισχυθεί η μάθηση μέσα από ένα περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης. Οι κοινότητες προσφέρουν υλικό για μελέτη, παραδείγματα καλής πρακτικής από εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, εποπτικό υλικό για μελέτη και για χρήση σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αναρτούν το δικό τους υλικό και ετοιμάζουν παρουσιάσεις με ότι εφαρμόζουν στην τάξη και πιστεύουν ότι θα ενδιέφερε και τους άλλους εκπαιδευτικούς.

Το θεματικό δίκτυο που οργανώθηκε από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας πιλοτικής ομάδας σχολείων και εκπαιδευτικών που θα εφαρμόσουν στα προγράμματά τους ή στη διδασκαλία τους νέες παιδαγωγικές θεωρίες. Για το σχολικό έτος 2010-2011 θα λειτουργήσει το δίκτυο για τη δημιουργικότητα στη σχολική τάξη.

Η εγγραφή των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο eTwinning δίνει μια πρωτοποριακή διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γι΄ αυτό μη χάνετε χρόνο! Εμπλακείτε εγκαίρως σε κάποια από τις δραστηριότητες του eTwinning και δώστε μια νέα πνοή στην καθημερινή σας διδασκαλία.

Περισσότερα για το eTwinning ]


Το σχολείο μου θέλει να συμμετάσχει στο eTwinning. Τι πρέπει να κάνω;

Όταν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μία συνεργασία eTwinning. πρέπει να κάνετε τρία πράγματα:

  1. Βρείτε ένα θέμα συνεργασίας (π.χ. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Ξένες Γλώσσες, Πληροφορική, Ειδική Αγωγή, Φυσικές Επιστήμες κ.ά.).
  2. Εγγράψτε το σχολείο σας μέσω της ευρωπαϊκής δικτυακής πύλης συμπληρώνοντας τα πεδία της φόρμας.
  3. Κάντε login στην ευρωπαϊκή πύλη με το username και το password που δηλώσατε κατά τη διαδικασία εγγραφής. Θα διαπιστώσετε ότι πλέον σας παρέχεται ειδική πλατφόρμα (etwinning desktop) για αναζήτηση συνεργατών και άλλες υπηρεσίες.
  4. Αναζητήστε σχολείο – συνεργάτη με το εργαλείο TwinFinder στην ειδική πλατφόρμα που σας παρέχεται και εφόσον έχετε κάνει login.

Περισσότερα για την εγγραφή σχολείου στο eTwinning ]

1 σχόλιο

  • eleni · 30 Οκτωβρίου 2014 στις 20:16

    εχω συμμετασχει σε αυτο ειμαι μαθητρια 14 χρονων και κερδισαμε 2 βραβεια εκπροσωποντας το χωριο μου

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me