Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Οκτ/12

8

Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2012 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση τον μήνα Οκτώβριο στη Δυτική Ελλάδα

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και, μέχρι σήμερα, είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 88.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Στην Ελλάδα η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ). (http://etwinning.sch.gr).

Τα πέντε τελευταία σχολικά έτη, από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης και τους πρεσβευτές της δράσης eTwinning, διοργανώθηκαν επιτυχώς περισσότερα από 300 eTwinning workshops σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την αρτιότερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη δράση. Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops που έχει προδιαγράψει για το σχολικό έτος 2012-2013 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές  ημερίδες – workshops[1] :

1) Τηλεημερίδα την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:00 για αρχαρίους χρήστες του eTwinning.

2) Στην Πάτρα του Ν. Αχαΐας την Τετάρτη  10 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:00, στο 8ο ΓΕΛ Πάτρας για αρχαρίους  χρήστες του eTwinning.

Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: www.etwinning.gr/news , επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια και το workshop της επιλογής τους.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη δήλωση συμμετοχής θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Υπεύθυνος  διοργάνωσης workshop:

  • Αγγελική Οικονομοπούλου (angikonomop@gmail.com), πρεσβευτής eTwinning στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 Μαρούσι

Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr

e-mail: seped @minedu.gov.gr

Πληροφορίες: E. Φουσέκη, Α. Παπουρτζή

Τηλέφωνο: 210 344 2223, 2103443222

FAX: 210 344 2221


δίχως ετικέτα

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me