Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Οκτ/12

8

Πρόσκληση συμμετοχής στην Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης για το eTwinning

Θέμα: «Πρόσκληση συμμετοχής στην Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης για το eTwinning  »

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, η καμπάνια Εβδομάδες eTwinning ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της Ευρώπης να γίνουν μέλη μιας ζωντανής κοινότητας σχολείων, όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς σε άλλες χώρες, να ανταλλάξουν ιδέες και να σχεδιάσουν μαζί συνεργατικές δραστηριότητες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν στο eTwinning μέσω της Διαδικτυακής πλατφόρμας  www.etwinning.net .

Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius, το πρόγραμμα της ΕΕ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς να συνδεθούν, να συνεργαστούν και να εμπλέξουν τους μαθητές τους σε ευρωπαϊκά σχολικά προγράμματα με τη χρήση του Διαδικτύου.

Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του eTwinning καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όμως, οι Εβδομάδες eTwinning προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους χρήστες να λάβουν επιπλέον υποστήριξη και έμπνευση μέσα από βίντεο, οδηγούς χρήσης, πρακτικά παραδείγματα και έτοιμες ιδέες για έργα. Μέσα από το Desktop τους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα των Εβδομάδων eTwinning και να αναζητήσουν συνεργάτες, να λάβουν μέρος στη Γιορτή Εύρεσης Συνεργάτη αλλά και στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών που είναι αφιερωμένη στην καμπάνια.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η πλατφόρμα του eTwinning, όπου εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί οργανώνουν τις δραστηριότητες των έργων τους με τους μαθητές τους, έχει ανανεωθεί και έγινε πιο κατάλληλη για νέους και με λιγότερη εμπειρία εκπαιδευτικούς. Ένα πιο λιτό και εύκολο στην πλοήγηση περιβάλλον θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα σχολεία να εμπλακούν σε διασυνοριακές συνεργασίες και να εισαγάγουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης(ΕΥΥ) οργανώνει, στο πλαίσιο των Εβδομάδων eTwinning «Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης για το eTwinning” στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού . Μέλη της ΕΥΥ θα βρίσκονται στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη από τις 10 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα  για να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για το eTwinning, τις δυνατότητες που προσφέρει και να παρουσιάσουν τη νέα Πύλη και το νέο Twinspace (χώρο εργασίας). Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να προμηθευτούν το νέο βιβλίο της δράσης με τίτλο «Βιβλίο μαγειρικής eTwinning: 50 συνταγές για σχολικές συνεργασίες και επαγγελματική ανάπτυξη στην Ευρώπη». Στην παραπάνω εκδήλωση δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος: http://www.etwinning.gr/survey/index.php?sid=23282&lang=el μέχρι τις 9/10/2012.

Στην εκδήλωση θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΕΠΕΔ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 Μαρούσι

Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr

e-mail: seped @minedu.gov.gr

Πληροφορίες: E. Φουσέκη, Α. Παπουρτζή

Τηλέφωνο: 210 344 2223, 2103443222

FAX: 210 344 2221

δίχως ετικέτα

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me