Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Μαΐ/18

23

To ΓΕΛ Βραχναιίκων στο Oderzo της Ιταλίας για το on site event του e-Twinning

ΕΠΙΣΚΕΨΗ
στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning

Γενικές Πληροφορίες:
Τίτλος: “Itinerary in my Town”
Επωνυμία ιδρύματος/ οργανισμού προέλευσης: Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων
Τόπος (πόλη/περιφέρεια/χώρα): Βραχναίικα-Πάτρα / Δυτικής Ελλάδας / Ελλάδα

Ονοματεπώνυμο Συμμετέχοντος εκπαιδευτικού 1: Σοφίας Θωμάς
Ονοματεπώνυμο Συμμετέχοντος εκπαιδευτικού 2: Ψωράκη Ευσταθία
Ονοματεπώνυμο Συμμετέχοντος εκπαιδευτικού 3: Μπίστα Μαργαρίτα
Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 28
Επωνυμία ιδρύματος(-ων)/ οργανισμού(-ών), όπου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη:
ISIS Obici
Τόπος (πόλη/περιφέρεια/χώρα): Oderzo, Ιταλία
Είδος επίσκεψης:
Συμμετοχή στο eTwinning on-site event
Ημερομηνίες διεξαγωγής επίσκεψης (συμπεριλαμβανομένων των ημερών της μετακίνησης): από
(16/04/2018) έως (22/04/2018)

Περιεχόμενο της επίσκεψης:

Πριν την επίσκεψη:

Δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για την επίσκεψη.
Οι μαθητές δούλεψαν πάνω στο έργο. Δημιούργησαν πρότυπο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο και αποτυπώσανε στον χάρτη μέσω της πλατφόρμας ArcGIS online. Γνώρισαν τους συμμαθητές κάνοντας chat μέσω της πλατφόρμας του eTwinning space
Τέλος, συζητήσαμε όλα τα οργανωτικά θέματα σχετικά με την επίσκεψη στην Ιταλία.
Το σχολείο υποδοχής μας έδινε πληροφορίες για το προορισμό μας αλλά και όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού μας. Η συνεργασία μέχρι την επίσκεψη ήταν άριστη. Η συνεργασία και συντονισμός γινόταν με e-mail, messenger και eTwinning space.
Ενημερώσαμε τους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την επικείμενη επίσκεψη. Ζητήσαμε την εκτίμηση τους και τις προτάσεις τους για την υλοποίηση της επίσκεψης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης:

Δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: Η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι της Πάτρας τα μεσάνυχτα 16/4/2018 με πλοίο της γραμμής Πάτρα-Βενετία. Το ταξίδι ήταν άνετο, απολαυστικό και χωρίς κανένα απρόοπτο. Φθάσαμε στο λιμάνι του Μέστρε την Τετάρτη 18 Απριλίου, 08:00 τοπική ώρα και στην συνέχεια τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του Μέστρε. Η μεταφορά μας από το Μέστρε στην πόλη της Βενετίας γινόταν με τραμ ή λεωφορείο της γραμμής. Την Τετάρτη το μεσημέρι επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά την πόλη της Βενετίας και περιηγηθήκαμε στους δρόμους της. Ξεκινήσαμε από την πλατεία Ρώμα (το τελευταίο σημείο που φθάνει η συγκοινωνία), περάσαμε τη γέφυρα Καλατράβα, φθάσαμε στη γέφυρα Ριάλτο και καταλήξαμε στην πλατεία Σαν Μάρκο. Οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν, να φωτογραφηθούν, να φάνε παγωτό και βραδινό. Στην συνέχεια επιστρέψαμε από άλλη διαδρομή στην πλατεία Ρώμα και τελικά στο ξενοδοχείο. Η ημέρα μας την Πέμπτη 19 Απριλίου ξεκίνησε πολύ νωρίς (06:30). Αφού φάγαμε το πρωινό μας περπατήσαμε στο σταθμό του τραίνου και επιβιβαστήκαμε στην αμαξοστοιχία 07:29 για την πόλη Oderzo όπου και φθάσαμε στις 08:30. Εκεί μας περίμεναν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ιταλικού σχολείου. Περπατώντας φθάσαμε στο μουσείο-πάρκο της πόλης όπου όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας τα οποία είχαν οργανώσει οι Ιταλοί μαθητές. Στην συνέχεια ακολουθήσαμε την ταξιδιωτική διαδρομή που είχαν δημιουργήσει οι Ιταλοί για την πόλη τους. Στην διάρκεια της διαδρομής οι Ιταλοί μαθητές, έδιναν πληροφορίες για τα μέρη που επισκεπτόμασταν. Στις 12 το μεσημέρι καταλήξαμε στο Ιταλικό σχολείο . Οι Ιταλοί μαθητές είχαν οργανώσει τελετή υποδοχής με μεσημεριανό γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι. Στην συνέχεια οι μαθητές φωτογραφήθηκαν σε ειδικά πάνελ, τραγούδησαν και χόρεψαν συρτάκι και πεντοζάλη! Τέλος, μας οδήγησαν στο σταθμό τραίνων της πόλης όπου στις 15:00 πήραμε την αμαξοστοιχία για το Μέστρε. Το βραδάκι της ίδιας ημέρας επισκεφτήκαμε την πόλη της Βενετίας όπου και περιηγηθήκαμε με την δημόσια θαλάσσια συγκοινωνία (βαπορέτο). Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές! Η διαδρομή κράτησε περίπου 1 ώρα και απολαύσαμε την νυχτερινή Βενετία. Βλέπαμε τις βάρκες, τα γρήγορα ταξί, μαούνες, και γόνδολες και τα όλα τα κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής μέσα από το βαπορέτο. Η Παρασκευή 20 Απριλίου, ξεκίνησε (09:00) με 2ώρη ξενάγηση από Ελληνόφωνη ξεναγό.

Ξεναγηθήκαμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βενετίας μεταξύ αυτών και την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στις 11:30 συναντηθήκαμε με το Ιταλικό σχολείο όπου και ακολουθήσαμε μία ταξιδιωτική διαδρομή που είχαν ετοιμάσει οι Ιταλοί. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίσαμε ένα λιγότερο γνωστό κομμάτι της Βενετίας. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και είχαν ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν, να φάνε το παγωτό τους και να γνωριστούν καλύτερα με τους Ιταλούς συμμαθητές τους. Το βραδάκι επιστρέψαμε για φαγητό και ύπνο στο Μέστρε (ξενοδοχείο). Το Σάββατο 21 Απριλίου, ημέρα αναχώρησης αφού πήραμε το πρωινό μας, περιηγηθήκαμε στην πόλη του Μέστρε. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν φαγώσιμα για το ταξίδι με το πλοίο και τα τελευταία τους δώρα. Τέλος, στις 18:30 αναχωρήσαμε με το πλοίο από το λιμάνι της Βενετίας για το λιμάνι της Πάτρας. Να σημειωθεί πως το πλοίο είχε 6 ώρες καθυστέρηση λόγω απεργίας. Έτσι αντί να φθάσουμε την Κυριακή 22 Απριλίου, ώρα 19:00 φθάσαμε Δευτέρα 23 Απριλίου, ώρα 3:30.

Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://www.lyk-vrachn.gr/index.php/ct-menu-item-24/ekdromes/154-7

Όλες τις δραστηριότητες μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://www.lyk-vrachn.gr/index.php/programs/evropaika/ct-menu-item-30/itinerary-in-my-town)

Μετά την επίσκεψη:

• Ενημερώσαμε την επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας (www.lyk-vrachn.gr).

• Συζητήσαμε με όλους τους συναδέλφους και τους μεταφέραμε όλες μας τις εμπειρίες από την επίσκεψη.

• Μιλήσαμε με όλους τους μαθητές και τους παρουσιάσαμε όλο το παραπάνω υλικό, καθώς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

• Οι μαθητές μετέφεραν τις εμπειρίες τους στους συμμαθητές τους.

• Δημιουργήσαμε φωτογραφικό πάνελ που θα τοποθετηθεί σε τοίχο του σχολείου.

Συμπεράσματα: Η συνάντηση ήταν απόλυτα επιτυχημένη! Η συνεργασία με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ήταν άριστη. Οι δραστηριότητες πολύ καλά οργανωμένες με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η φιλοξενία των Ιταλών ήταν υποδειγματική! Οι μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες. Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι με το ξενοδοχείο και συνολικά με το τουριστικό γραφείο. Όλοι οι στόχοι που είχαμε θέσει εξ’ αρχής υλοποιήθηκαν!

Υπεύθυνος του προγράμματος e-Twinning του ΓΕΛ Βραχναιίκων

Σοφίας Θωμάς, Πληροφορικός

· ·

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me