Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Φεβ/18

20

Erasmus+ Πραγματικές και εικονικές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι

 Το Γυμνάσιο Καράτουλα μέσω του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  «Recontres virtuelles et reelles autour de la table. Nos cuisine regionales», έχει ως κεντρικό θέμα την προβολή των παραδοσιακών φαγητών των περιοχών, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και την Ιστορία των τόπων αυτών, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία των ευρωπαϊκών αυτών χωρών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για τα έτη 2017-2019, και αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Καράτουλα επισκέφθηκαν την Ισπανία και συγκεκριμένα την πόλη Πουέρτο Ντε Σάντα Μαρία της Ανδαλουσίας από τις 14 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2018 όπου συνεργάστηκαν με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα ενώ φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του Σχολείου Colegio Vedruna Carmelitas.

Στο πρόγραμμα αυτό, ο ελληνικός τίτλος του οποίου είναι «Πραγματικές και εικονικές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι», συμμετέχουν σχολεία από τέσσερις χώρες. Το Γαλλικό Σχολείο του Ταρνός (κοντά στα Πυρηναία), το Ιταλικό Κολλέγιο του Βιτέρμπο (80 χλμ βορείως της Ρώμης), το Ισπανικό Σχολείο Καρμελίτας του Πουέρτο Ντε Σάντα Μαρία και το Γυμνάσιο Καράτουλα Ηλείας.  Ήδη στα μέσα Οκτωβρίου 2017 είχε πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση των Εκπαιδευτικών από αυτά τα Σχολεία για τον συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος στην ίδια πόλη της Ανδαλουσίας, όπου εκ μέρους του Γυμνασίου Καράτουλα παρέστησαν οι καθηγητές Γεώργιος Κουρκούτας και Ιουλία Χάρμπαλη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νομού Ηλείας. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Αθανάσιος Παπαγρηγορίου και ο φιλόλογος του Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κουρκούτας ενώ συμμετείχαν και 6 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα σε αυτή την συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν σχετικό οπτικό και γραφικό υλικό για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, αλλά και την τοπική Γαστρονομία της Ηλείας.

Οι Γάλλοι, Ισπανοί και Ιταλοί Εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αυτό, θα βρεθούν στην Ηλεία στα μέσα Μαρτίου 2018, όπου θα τύχουν ανάλογης φιλοξενίας από το Γυμνάσιο Καράτουλα και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας.

· ·

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me