Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Ιαν/18

26

To ProBot των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου ήρθε για να μας κατακτήσει!!

 

Το PROBOT είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και προσφέρει σε 8 οργανισμούς την δυνατότητα να αναπτύξουν διεπιστημονικά projects ρομποτικής για την κατανόηση εννοιών Προγραμματισμού, Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Έχει απώτερο σκοπό να παράσχει στους εκπαιδευτικούς έναν εναλλακτικό και αποτελεσματικό τρόπο στην διδασκαλία των προαναφερόμενων γνωστικών αντικειμένων. 

Η ρομποτική είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να μάθει κανείς Προγραμματισμό και να κατανοήσει τις λεγόμενες Θετικές/Φυσικές επιστήμες. Βασιζόμενοι σε αυτήν την γενική παραδοχή, με το πρόγραμμα PROBOT το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στοχεύει να δημιουργήσει διεπιστημονικά projects κατασκευής και προγ/σμού Lego ρομπότ που θα βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τον Προγ/σμό και τις Θετικές/Φυσικές επιστήμες με έναν βιωματικό τρόπο.

Ο προγ/σμός των Lego ρομπότ θα γίνει με την γλώσσα προγραμματισμού Python, η οποία είναι μια γλώσσα γενικού σκοπού, οπότε η γνώση που θα αποκτηθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος.

Για αυτό το σκοπό οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Αιγίου βρέθηκαν στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Σιλεσίας (Κατοβίτσε) στην Πολωνία όπου εργάστηκαν για τον καθορισμό των εργασιών κάθε συμμετέχοντα οργανισμού, το χρονοδιάγραμμα του έργου καθώς την πλήρη ανασκόπηση των ενεργειών και το ακριβές εξαμηνιαίο χρονοδιάγραμμα ενεργειών καθώς και την εις βάθος επεξήγηση των διοικητικών και διαχειριστικών λεπτομερειών του έργου καθώς και της οικονομικής του εικόνας.

 Οι μαθητές που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν, αφού εκπαιδευτούν στην δημιουργία Lego ρομπότ καθώς και στον προγραμματισμό τους με την γλώσσα Python, θα βοηθήσουν στην δημιουργία του σχετικού εκπαιδευτικού υλικού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια της λεγόμενης εκπαίδευσης STEM (Science/Technology/Engineering/ Mathematics). Το παραγόμενο εκπαιδευτικό υλικό θα είναι στα Αγγλικά, θα μεταφραστεί από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους στα Ελληνικά και θα φορτωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μαθημάτων του έργου για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από εκπαιδευτικούς και μαθητές σε πανελλήνιο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα PROBOT θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2020. Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου αποτελείται από τον Δ/ντή του σχολείου κ. Ανδρέου Ηλ., τους καθηγητές Πληροφορικής κ. Διαμαντόπουλο Ν. και κ. Σπανό Ηλ., τον Μαθηματικό κ. Ποταμίτη Σπ. και την καθηγήτρια Αγγλικών κα. Μπράμη Αν.

Οι εταίροι του έργου

  • Πολωνία:Πανεπιστήμιο Σιλεσίας (Κατοβίτσε) – Συντονιστής έργου, Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών της Σιλεσίας EDU-RES (Χορζώφ), Ακαδημαϊκό συγκρότημα δευτεροβάθμιων σχολείων (Χορζώφ)
  • Σλοβενία:Γυμνάσιο Γιούρι Βεγκά (Ίντριτζα)
  • Λιθουανία:Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Κάουνας, Τμήμα Μηχανικών (Κάουνας)
  • Ιταλία:Ινστιτούτο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “Erasmo Da Rotterdam” (Τορίνο)
  • FYROM:Γυμνάσιο «Jane Sandanski», (Στρούμιτσα)
  • Ελλάδα: 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου (Αίγιο)

 

 

 

 

 

· · ·

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me