Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Μαΐ/17

17

«ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ Commedia dell’ arte»

 

DSCN1384Σε συνεργασία με το Linguistico Istituto Marco Polo, τρία σχολεία από την Πάτρα, το 9ο Γυμνάσιο, το 11ο Γυμνάσιο και το Πειραματικό Γυμνάσιο (Λάγγουρα) από 25-30/04-2017 «ταξίδεψαν» την Commedia dell’ arte στη Φλωρεντία, όπου σε κοινή εκδήλωση παρουσία των Ιταλών και των Ελλήνων μαθητών και εκπαιδευτικών, τα τέσσερα σχολεία παρουσίασαν τρόπους δραματοποίησης, τους χαρακτήρες, σκηνές και μουσικές αποδόσεις ενώ αντάλλαξαν ιδέες αναφορικά με αυτό το θεατρικό είδος.

Μέσα από την κοινή δράση, οι μαθητές των τριών σχολείων της πόλης μας και του συνεργαζόμενου Ιταλικού σχολείου, έγιναν μια  δημιουργική ομάδα και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες ως αποτέλεσμα  της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ σχολείων διαφορετικής χώρας και διαφορετικού τύπου.

Οι μαθητές  επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν  στα Μουσεία και τα αξιοθέατα της Φλωρεντίας και της Σιένα, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και τα συναισθήματά τους, τα οποία θα αποτυπώσουν στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας με κοινό θεματικό άξονα την Commedia dell’ arte, τα οποία τα τρία σχολεία πραγματοποιούν από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα ήταν η μεταξύ των μαθητών των τριών σχολείων επικοινωνία που δημιούργησε  ισχυρούς δεσμούς φιλίας, όπως τα ίδια τα παιδιά είπαν στο τέλος του ταξιδιού, βάζοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και κοινές δράσεις.

Στην από κοινού μετακίνηση συμμετείχαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Καδά Ελένη ΠΕ02, Νούσα Ελπίδα ΠΕ16.01, Γιαννόπουλος Αλέξανδρος ΠΕ20, Παπαδόπουλος Γιάννης ΠΕ02, Στεφανίδη Χρυσούλα ΠΕ08 και Καμπύλης Νικόλαος ΠΕ11.

DSCN1384 DSCN1362

· · ·

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me