Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Οκτ/15

15

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της 2ης Πανελλήνιας Ημερίδας Διάχυσης του προγράμματος Pestalozzi

 

 pestalozzi 1

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την 2η Πανελλήνια Ημερίδα Διάχυσης του προγράμματος Pestalozzi που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα

 

Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών, ημερίδα στο πλαίσιο προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης Pestalozzi με τίτλο: «Το πρόγραμμα Pestalozzi ως ευκαιρία  ολόπλευρης ανάπτυξης μαθητών και εκπαιδευτικών» με διεθνείς συμμετοχές.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Oμάδα Εκπαιδευτικών Pestalozzi σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και της Αντιδημαρχείας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων ενώ φιλοξενήθηκε στο σχολικό συγκρότημα των εργατικών κατοικιών της Παραλίας Πατρών (3ο Δημοτικό Παραλίας, 2ο Γυμνάσιο Παραλίας, ΕΠΑΛ Παραλίας και ΠΕΚ Πάτρας).

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμώτατος π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κκ Χρυσοστόμου, ο κος Josef Huber,  Διευθυντής του προγράμματος Pestalozzi, ο κος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η κ. Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ο κος Δημήτριος Δημακόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ01, Υποδιευθυντής Π.Ε.Κ. Πατρών, η κ. Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος, εκπρόσωπος του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου και η κα Άννυ Τσαλαμιδά, Δημοτική Σύμβουλος, Γραμματέας στις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων.

Την ημερίδα παρακολούθησε περιορισμένος αριθμός εκπαιδευτικών (100) και των τριών περιφερειακών ενοτήτων λόγω της ύπαρξης εισηγήσεων αλλά και βιωματικών εργαστηρίων με απώτερο σκοπό την περαιτέρω διάχυση των καινοτόμων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν. Τα εργαστήρια κάλυψαν τα παρακάτω θέματα:

1)            Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

2)            ICC-TOOL – Ας ελέγξουμε τη διαπολιτισμική μας ικανότητα!

3)            Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Εκπαίδευση: Η καλλιέργεια του Δημοκρατικού Ήθους και της κριτικής σκέψης με τη δημιουργία ενός μαθητικού ιστολογίου

5)            Επικοινωνία και δημιουργία δεσμών μέσα στην τάξη

6)            Πρόληψη κατά των Διακρίσεων – Στερεότυπα των φύλων

7)            Stereotypes, prejudices, discrimination and racism: successful strategies for reversing inter-group prejudice and improving inter-group relations

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος  εξέφρασε την αμέριστη χαρά και  ικανοποίησή  του τόσο για την άρτια διοργάνωση της ημερίδας όσο και για το ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να επιμορφωθούν σε εκπαιδευτικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις που απώτερο σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα όπως τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη, την αξία της συμμετοχής στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ζωή, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Το πρόγραμμα Pestalozzi ως ευκαιρία ολόπλευρης ανάπτυξης μαθητών και εκπαιδευτικών είναι ένα πρόγραμμα που ως στόχο έχει την επαγγελματική εξέλιξη και ανάπτυξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αφενός και αφετέρου την εμπλοκή των μαθητών της Ευρώπης σε προγράμματα που προάγουν τις δημοκρατικές κοινωνίες, την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της δημοκρατικής συνείδησης, την ύπαρξη ενεργών πολιτών, την αξία της συμμετοχής, τα αποτελέσματα της μη συμμετοχής, τη διαμόρφωση της ταυτότητας σε ένα κόσμο διαφορετικότητας… η κοιτίδα της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάζει τις βασικές αρχές και αξίες του προγράμματος Pestalozzi. Θέλω όλοι και όλες να γνωρίζετε πως θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας και θα ενισχύω όποια προσπάθεια έχει ως τελικό στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας στους μαθητές μας».

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της ημερίδας καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό δημοσιεύονται στους ιστοχώρους του 2ου Γυμνασίου Παραλίας Πατρών
http://2gym-paralias.blogspot.gr (ιστολόγιο) και http://2gym-paral.ach.sch.gr (Ιστοσελίδα)

pestalozzi 7 pestalozzi 2 pestalozzi 3 pestalozzi 4 pestalozzi 5 pestalozzi 6

 

 

· ·

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me