Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε. | * EU-PDEDE * European Projects Team

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Π.Δ.Ε. Δ.Ε.
Νοέ/13

6

Το Έρασμος πέθανε, ζήτω το Έρασμος+

Η κινητικότητα των φοιτητών είναι βασικό προνόμιο των νέων στην Ευρώπη και το πρόγραμμα Έρασμος, το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερους από 230.000 φοιτητές κάθε χρόνο, αναβαθμίστηκε. Το νέο Έρασμος+ , ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια νέους να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για τις σπουδές τους.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο πρόγραμμα Έρασμος+ σε σχέση με το «παλιό» Έρασμος που ήδη πολλοί φοιτητές γνωρίζουν;

Το πρόγραμμα Έρασμος, όπως γνωρίζουν ήδη οι φοιτητές είναι κομμάτι του νέου προγράμματος Έρασμος+. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε επίσημη και άτυπη μορφή εκπαίδευσης, πρακτική άσκηση και αθλητικά προγράμματα. Το Έρασμος+ περιλαμβάνει το Έρασμος, το Έρασμος Mundus, το πρόγραμμα LeonardodaVinci, το Comenius, το Grundtvig τέλος το πρόγραμμα Νεολαία εν Δράσει και για πρώτη φορά τον αθλητισμό. Είναι σημαντικό ότι κάθε επιμέρους πρόγραμμα έχει το δικό του προϋπολογισμό.

Το Έρασμος+ δεν αφορά άμεσα τη μάχη κατά της ανεργίας, αλλά εάν είσαι καλύτερα προετοιμασμένος, εάν μιλάς περισσότερες γλώσσες, εάν γνωρίζεις καλά την πληροφορική, έχεις τη δυνατότητα να βρεις μία καλύτερη δουλειά. Στην ολομέλεια στις 19 Νοεμβρίου το Έρασμος+ θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

<<

>>

Translate

Σχεδιάστηκε από devolux.nh2.me