statistics log

Διαγραμματική σύγκριση βαθμολογικών επιδόσεων ετών 2023 και 2022 για τα μαθήματα του 4ου πεδίου

Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι υποψήφιοι του 4ου επιστημονικού πεδίου φέτος συγκέντρωσαν σημαντικά χαμηλότερες βαθμολογίες στο μάθημα της Οικονομίας, ενώ στα άλλα τρία μαθήματα εμφάνισαν υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές με βαθμολογία 18 και άνω στο μάθημα της Οικονομίας αποτελούν το 16,3% του συνόλου των υποψηφίων φέτος, έναντι 23,1% πέρυσι. Επίσης στο μάθημα της οικονομίας οι μαθητές με βαθμολογία 14 και άνω αποτελούν το 36,6% του συνόλου των υποψηφίων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι ήταν κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο (46,1% ).
  • Το ποσοστά των αριστούχων (≥18) στην Πληροφορική είναι φέτος το 20,7% των υποψηφίων, ενώ πέρυσι αντιστοιχούσε στο 16%.
  • Στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι που κατάφεραν να υπερβούν την βάση του 10 αντιστοιχούν στο 30% των υποψηφίων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 26,5%. 
  • Τέλος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας το 30,8% των υποψηφίων κατάφερε φέτος να συγκεντρώσει βαθμολογία που υπερβαίνει το 14, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 22,2%.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα παρακάτω συγκριτικά διαγράμματα:



Λήψη αρχείου