Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning 2018-19

Τη χρονιά που πέρασε 2018-19, το σχολείο μας συμμετείχε σε πέντε eTwinning έργα, με στόχο την επικοινωνία με άλλα σχολεία της Ευρώπης και την οργάνωση κοινών δραστηριοτήτων. Στα πλαίσια αυτών των έργων ανταλλάχθηκαν πληροφορίες, γνώσεις, στοιχεία πολιτισμού και δημιουργήθηκαν κοινές εργασίες. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας eTwinning, με ηλεκτρονικά μηνύματα, με τηλεδιασκέψεις και μέσω του Ταχυδρομείου.

1. Ciao, Hello, γειά σου! A Greek and Italian penfriend adventure Στο έργο αυτό, στο οποίο συμμετείχε το Σχολείο Ρουσάντε από τη Βιγκόνζα της Ιταλίας, οι μαθητές ασχολήθηκαν κυρίως με δραστηριότητες γνωριμίας.

2. iCreate  Σ’ αυτό το έργο συμμετείχαν σχολεία από τη Μάλτα, την Ελλάδα,  την Αγγλία και την Τουρκία. Επιδιώκοντας  το έργο να δημιουργήσει συνδέσμους μεταξύ των σχολείων, προτείνει τη δημιουργία βίντεο για γνωριμία, για τον τόπο μας, για κατασκευές, για πειράματα και για άλλες σχολικές δραστηριότητες.

3. Let’s discover the weather in Europe Στο έργο αυτό συνεργαστήκαμε με ένα σχολείο από την Ισπανία και ανταλλάξαμε στοιχεία για τον καιρό και τις μεταβολές του. 

   

4. Snapshot of Europe 2019 Στο έργο συμμετείχαν σχολεία από Κροατία, Μάλτα, Ρουμανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Βέλγιο και Ελλάδα. Οι φωτογραφίες που έβγαζαν οι μαθητές διαγωνίζονταν σε πέντε κατηγορίες: άνθρωποι, τόποι, φαγητό, σπορ, φύση. Εμείς πήραμε τη 2η θέση σε τρεις κατηγορίες: Φαγητό, Άνθρωποι και Τόποι-φωτογραφία του Κώστα Μ.

  
5.  Gamebook: Heroes Στο έργο αυτό συμμετείχε ένα σχολείο από Θεσσαλονίκη και ένα από τη Σόφια και φυσικά το δικό μας σχολείο. Πρόκειται για ένα έργο που εξετάζει τον ηρωισμό σε διάφορες εκφάνσεις. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με ήρωες βιβλίων, τοπικούς ήρωες, ήρωες της καθημερινής ζωής, εθελοντές-ήρωες, τι κάνει κάποιον ήρωα, ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ήρωα. Έπαιξαν επίσης όλη τη χρονιά το παιχνίδι “Μυστικός Ήρωας” που προέτρεπε σε υιοθέτηση Θετικής 〈ηρωικής〉 συμπεριφοράς στα πλαίσια της καθημερινής σχολικής ζωής.

        

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.