Πρόγραμμα etwinning 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

                                     Κατά το σχ. έτος 2014/2015 το σχολείο μας με τη συμμετοχή μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης και της φιλολόγου Θεοδότας Λούδα συμμετείχε σε ένα συνεργατικό έργο με το Λύκειο Ogolnokstatcace im.Juliusza Stowackiego που βρίσκεται στην Czestochowa της Πολωνίας. Το θέμα στο oποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές ήταν : Following Literary Men – Journey through Their Lives and Works.
Έλληνες και Πολωνοί μαθητές σε μεικτές ομάδες, αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ετοίμασαν παρουσιάσεις για την πόλη τους και τη χώρα τους, και επέλεξαν τους λογοτέχνες με τα έργα των οποίων ασχολήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας συνεργατικές σελίδες, αρχεία, παρουσιάσεις, κείμενα, padlets. Οι εργασίες τους ενσωματώνονται στη διδακτέα ύλη του μαθήματος Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία στην Α΄ και Β΄ τάξη.
Το έργο ολοκληρώθηκε με τη σύνθεση ενός συνεργατικού ποιήματος από όλους τους μαθητές και τη συμμετοχή και σχολιασμό από τον Δ/ντή του σχολείου μας κ. Μιχ. Δούμα και την κ. B. Mατσαρίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα την ημέρα παρουσίασης των σχολικών δραστηριοτήτων μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα του σχολείου και θα ακολουθήσει η αίτηση για Ετικέτα Ποιότητας.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Κων/να Γκάντου, Αριόλα Κανίνα, Γιάννης Καπέλας, Μαρία Καραδήμου, Θανάσης Κασνάκης, Ευαγγελία Κασνάκη, Θεοδώρα Νταζάνη, Ανδρονίκη Τασιοπούλου, Ελένη Χατζημουρατίδου.

                                      Σε λίγες μέρες  θα δείτε  το  twinspace  δημόσια στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
Η συμμετοχή σε ένα eΤwinning έργο είναι μια ανταποδοτική εμπειρία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Etwinners Δυτικής Μακεδονίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση