«ΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…..»

«ΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…..»

Το πρόγραμμα eTwinning  «Ένας Ηρακλής ανάμεσά μας…» έφτασε στο τέλος του. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπικοί σύλλογοι και φορείς από τέσσερα σχολεία. Από την αρχή του προγράμματος ήταν όλοι συνοδοιπόροι στο έργο μας.

Το πρόγραμμά ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και τελείωσε τον Αύγουστο ολοκληρώνοντας τον τελικό μας ΑΘΛΟ. Θα μπορούσαμε να κατονομάσουμε έναν – έναν τον άθλο ξεχωριστά, αλλά ο άθλος που πρέπει να αναφερθεί και να τονιστεί είναι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων των συμμετεχόντων  στο πρόγραμμα. Μικροί, μεγάλοι, μαθητές, γονείς, κάτοικοι των χωριών, σύλλογοι, εθελοντές έδωσαν πνοή στο έργο μας ζώντας ένα ταξίδι προσφοράς, χαράς και δημιουργίας. Λιθαράκι, λιθαράκι θέτοντας αρχικά στον προγραμματισμό μικρούς επιδιωκόμενους στόχους, όλοι μαζί γνωρίσαμε το πρόγραμμα.

Γνωρίσαμε το πρόγραμμα υλοποιώντας αρχικά ατομικούς στόχους, στη συνέχεια συνεργατικούς, κοινωνικούς μεταξύ συμμαθητών, σχολείων και τοπικών – κοινωνικών φορέων. Φτάνοντας στον τελικό μας στόχο, θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι ο τελικός μας άθλος εκτός από την ηθική και κοινωνική υποστήριξη συνανθρώπων μας είχε και την οικονομική ενίσχυση. Χωρίς αυτήν το έργο μας δε θα είχε φτάσει στο τέλος και ο στόχος θα ήταν ημιτελής.

Κλείνεις τα μάτια και σου έρχονται τόσες εικόνες στο μυαλό! Η πιο δυνατή είναι τα χαμόγελα των παιδιών σε κάθε δράση που υλοποιούσαν. Και στο τέλος όταν τελικά ιδρύθηκε η ΗΧΗΤΙΚΗ – ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στο παιδιατρικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας νιώσαμε τόση μεγάλη ανταμοιβή βλέποντας τα ίδια τα παιδιά να γνωρίζουν πολύ καλά τι έκαναν όλη αυτή τη χρονιά που πέρασε. Το συγκινητικό είναι ότι την ημέρα της δωρεάς των τριών παραμυθιών, τα ίδια τα παιδιά έκαναν την παρουσίαση ως μικροί συγγραφείς, εικονογράφοι, επιμελητές, αφηγητές. Ήθελαν μόνα τους να παρουσιάσουν ότι κατάφεραν να αποκομίσουν ως εμπειρία, αλλά και να εκφράσουν τα έντονα συναισθήματα που ένιωσαν.

Εκείνη την ημέρα ήταν τα παιδιά από τα τρία σχολεία (1Ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου, Νηπιαγωγείο Λεχόβου, 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολειού Μουρικίου), ενώ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου μας έστειλαν ένα εξαιρετικό βίντεο στο οποίο μας εξέφρασαν τα συναισθήματα και την εμπειρία τους από το πρόγραμμα. Είχαμε κοντά μας, όμως, την εξαιρετική δασκάλα τους.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς το πιο σημαντικό είναι ότι βελτιωθήκαμε μέσα από το πρόγραμμα eTwinning, γιατί δώσαμε βαρύτητα στη συνεργασία και στα μέσα τεχνολογίας ώστε να είναι πιο εφικτός και υλοποιήσιμος ο στόχος μας. Το σημαντικότερό είναι ότι γίναμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!!

Σας ευχαριστώ για όσα μου μάθατε….. ευχαριστώ για όσο μου χάρισαν τα παιδιά μου!!!!!!!

Ευγενία Κατσάλη, Νηπιαγωγός 1ου Νηπιαγωγείου Μουρικίου

https://twinspace.etwinning.net/17085/pages/page/98110

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Etwinners Δυτικής Μακεδονίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση