eTwinning στο LBTINEU του Δήμου Καστοριάς


Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά από τις  19 έως τις 23 Ιουλίου η καταληκτική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Little big thinks in Europe and in our local communities ” που υλοποιεί ο Δήμος Καστοριάς  σε συνεργασία με άλλους δήμους από τη Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Μάλτα και δύο από Ιταλία(περισσότερα στην Ιστοσελίδα του προγράμματος www.lbtineu.eu). Στις αντιπροσωπίες που επισκέφθηκαν την Καστοριά για τη συνάντηση  συμμετείχαν εκπρόσωποι για διάφορες δραστηριότητες των δήμων. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε στο πρόγραμμα συνάντηση -Workshop  όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από την Καστοριά που παρουσίασαν τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ακολούθησε συζήτηση που εστίασε σε θέματα της Ειδικής Αγωγής και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και τη μεγαλύτερη σύνδεση των οικογενειών με το σχολείο.

Στόχος  ήταν να ανταλλαγούν πληροφορίες καλών πρακτικών και να ξεκινήσει  επικοινωνία ανάμεσα  σε σχολεία των δήμων ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία σε επίπεδο εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό παρουσιάσαμε  τις δυνατότητες που παρέχει το eTwinning  με άμεση και ανέξοδη επικοινωνία και συνεργασία που μπορεί να εξελιχθεί και σε προγράμματα ανταλλαγής. Μοιράστηκαν φυλλάδια στους επισκέπτες στα Αγγλικά και Γαλλικά με περιεχόμενο τη λειτουργία του eTwinning και τα οφέλη του για εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές. Από τους συμμετέχοντες ένας μόνο γνώριζε ήδη για τη δράση ενώ όλοι  το είδαν πάρα πολύ θετικά και σαν την  πιο καλή ευκαιρία για την άμεση συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των σχολικών μονάδων των Δήμων.

Για την εμπειρία της στο eTwinning, στο οποίο συμμετέχει αρκετά χρόνια με καλές συνεργασίες, μίλησε επίσης η συνάδελφος Μυλωνά Κωνσταντίνα καθηγήτρια Αγγλικών στο Γυμνάσιο Κορησσού

brochure_kastoria2BrochuresIMG_20150720_123304

photo_0324

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Etwinners Δυτικής Μακεδονίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση