Αυτοαξιολόγηση του etwinning έργου μας και ετικέτα ποιότητας

national_quality_label_logo_new3Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς κλείνουν σιγά σιγά και οι συνεργασίες etwinning που πραγματοποιήσαμε για φέτος. Δύο τελευταία βήματα είναι αυτά που αναφέρονται στον τίτλο: να αξιολογήσουμε συνολικά μόνοι μας το έργο, να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις αν χρειάζεται (πχ δημοσίευση των εργασιών στις σελίδες και όχι απλά στα υλικά, δημοσίευση άρθρων για διάδοση των αποτελεσμάτων κλπ) και να προχωρήσουμε στην αίτηση για ετικέτα.

Παρακάτω θα βρείτε μια παρουσίαση – οδηγό αυτο-αξιολόγησης  καθώς και οδηγίες για τη σύνταξη και υποβολή της αίτησης.  Mην σας αποθαρρύνει  αν δεν μπορέσατε να δουλέψετε πάρα πολύ, έστω και λίγο συμμετοχή και συνεργασία έχει την αξία της, ειδικά για όσους ξεκίνησαν πρώτη φορά !!!! Θα έχετε άλλωστε τις παρατηρήσεις της ΕΥΥ ως οδηγό για τα επόμενα έργο ώστε να γίνουν καλύτερα. Μην διστάσετε λοιπόν να κάνετε έναν μικρό κόπο ακόμη  και πείτε το ίδιο και στους συνεργάτες σας…. για οποιαδήποτε δυσκολία ή απορία έχετε μπορείτε να στείλετε μήνυμα: socvas@yahoo.gr.

Δεν υπάρχει προθεσμία στο κλείσιμο του έργου μας, το κλείνουμε όποτε θέλουμε με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε  κάνει. Εννοείται πως δραστηριότητες δεν μπορούμε να κάνουμε μετά το τέλος της σχολικής περιόδου αφού δεν έχουμε τους μαθητές. Δεν υπάρχει επίσης προθεσμία αίτησης  για ετικέτα, μπορούμε να κάνουμε όλη τη χρονιά μόλις τελειώσουμε ένα έργο. Συνήθως κάθε χρόνο δίνεται η 31 Αυγούστου ως καταληκτική ημερομηνία για να διασταυρωθούν τα αποτελέσματα και να βγουν τον Οκτώβριο οι Ευρωπαϊκές (γι αυτές δεν χρειάζεται αίτηση, δίνονται αν δύο συνεργάτες από διαφορετικές χώρες πάρουν Εθνική ετικέτα)

Δείτε τις Οδηγίες από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης :

Αυτοαξιολόγηση: Κλειδί επιτυχίας στο etwinning . Βασιόπουλος Σωκράτης Πρεσβευτής Δυτικής Μακεδονίας. 

Screenshot 2016-05-20 08.36.18
 Λίγο προσοχή στο εξής: στις οδηγίες του κ. Μιχαηλίδη θα δείτε πως πρέπει σε ένα από τα πρώτα πεδία να δώσετε κωδικούς για την ΕΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι θα προσκαλέσετε την ΕΥΥ σαν επισκέπτη να δει το έργο σας γιατί διαφορετικά βλέπει μόνο τη δημόσια μορφή του Twinspace, δηλαδή το ημερολόγιο του έργου και όσες σελίδες έχουμε κάνει δημόσιες. Σαν επισκέπτης μπορεί να δει επιπλέον τα φόρουμ τα υλικά κλπ και πάλι όμως δεν  μπορεί να δει την επικοινωνία μας(των εκπαιδευτικών) αν έχει γίνει στο teachers bulletin – πίνακα ανακοινώσεων.

Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε τα εξής επειδή η επικοινωνία είναι σημαντική :

  1. Αν έχει γίνει σε φόρουμ είναι ορατή στον επισκέπτη οπότε καλούμε την ΕΥΥ με κάποιο όνομα και κωδικό και τα γράφουμε στη φόρμα αίτησης.
  2. Αν έχουμε επικοινωνήσει στον πίνακα ανακοινώσεων και με μηνύματα στο Desktop ή σε άλλο mail , μπορούμε να κάνουμε μια σελίδα στο Twinspace ορατή μόνο για τα μέλη(όχι δημόσια)  και εκεί να επικολλήσουμε την επικοινωνία που θεωρούμε ότι είναι σημαντική για το έργο. Η ΕΥΥ ως επισκέπτης -μέλος του έργου μπορεί να τη δει.
  3. Επίσης μπορούμε να δώσουμε και τους δικούς μας κωδικούς και μετά την αξιολόγηση αλλάζουμε password (έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει  πρόβλημα, από την ΕΥΥ απλά θα δουν το έργο μας ).   Καλή Επιτυχία !
;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Etwinners Δυτικής Μακεδονίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση