Πάσχα, Πασχαλιά με τα κόκκινα αυγά!!

 

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς…Καλή Ανάσταση

Το γεγονός ότι  δεν βρισκόμαστε μαζί μέσα σε μια τάξη, δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα και τη χαρά  να μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες και προτάσεις. Έπειτα από έρευνα και μελέτη λοιπόν, επιλέξαμε και συγκεντρώσαμε για εσάς δραστηριότητες για να ασχοληθείτε, να παίξετε, να δημιουργήσετε και να γιορτάσετε το Πάσχα με τους αγαπημένους σας.

Μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε έθιμα και παραδόσεις.

Σας ευχόμαστε,

  Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε…

«2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Online παιχνίδια για το βιβλίο»

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου σήμερα και πήραμε τη θέση μας σήμερα μπροστά στις οθόνες αγκαλιά με το αγαπημένο μας βιβλίο. Γίναμε αφηγητές παραμυθιών και γνωρίσαμε στους φίλους μας τις ιστορίες των βιβλίων μας. Τίτλοι αρκετοί με ποικιλία περιεχομένων:  Τα τρία γουρουνάκια- Η φουφίχτρα – Τα τρία γουρουνάκια – Ο Ηρακλής- Το αγοράκι που έτρωγε πολλά γλυκά.

Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο και πήραμε πληροφορίες για την ημερομηνία της γιορτής παιδικού βιβλίου που σχετίζεται με τη γέννηση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Δανού παραμυθά, τα μέρη του βιβλίου και τους συντελεστές του.

 

Μάθαμε πώς λέγονται οι αναγνώστες πολλών βιβλίων με πολλή αγάπη γι’ αυτά: Βιβλιοφάγοι

Όχι δεν τρώνε βιβλία… 

Διαβάζουν πάρα πολλά…   

Ακούσαμε και το τραγούδι της συναδέλφου Νίκης Κάντζου για τη βιβλιοφιλία.

Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο; Πατήστε στην εικόνα..

Πού μπορώ να προμηθευτώ βιβλία εκτός από τα βιβλιοπωλεία; Από τις δανειστικές βιβλιοθήκες που μπορούν να γίνουν και χαριστικές. Άκουσε γιατί;

Γνωρίσαμε τη φετινή αφίσα για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Παίξαμε με τις έννοιες και τα μέρη του βιβλίου.

Ακούσαμε τραγούδια αφιερωμένα στα βιβλία.

Βάλαμε στη σειρά τις εικόνες από το παραμύθι «Τα 3 γουρουνάκια». Το παιχνίδι όπως και άλλα για τα παραμύθια. Πατήστε στην εικόνα.

«Παραμύθια Αισώπου – Παζλ»