Το μέλι και η κανέλα

Μέλι & κανέλα: Όλες οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Το μέλι και η κανέλα είναι δύο φυσικά συστατικά με πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το θρεπτικό μέλι και τη μυρωδάτη κανέλα σε ροφήματα, γλυκά ή όπου αλλού επιθυμούμε για να απολαύσουμε τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Καλό είναι να επιλέγουμε την κανέλα Κεϋλάνης αντί για την Κάσσια, καθώς η πρώτη περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης, ουσία που μπορεί να αποδειχθεί τοξική για το συκώτι σε μεγάλες δόσεις. Όσον αφορά το μέλι, θα πρέπει να καταναλώνεται σε όσο το δυνατόν πιο αγνή μορφή, δεν πρέπει να το βράζουμε μαζί με άλλα υλικά και δεν το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύουμε με ζεστό νερό.

19η Δερματολογική Διημερίδα

13-14 Δεκεμβρίου 2019 Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), Αθήνα.

19η Δερματολογική Διημερίδα

4ο Συνέδριο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

20 – 22 Φεβρουαρίου 2019

Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα

Αντιγραφή του DNA

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ DNA

Δείτε το στο slideshare.net

 

Αλόη: Ένα φαρμακείο σε γλάστρα…

Γνωστή για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες, η αλόη μπορεί να δώσει φυσική λύση σε πολλές ενοχλήσεις και προβλήματα.

Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές.

Aloe vera

Σήμερα, η αλόη καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, με κλίμα ζεστό και ξηρό. καλλιέργειας αλόης.

Μερικά είδη αλόης είναι τα εξής:

 

Ποιοι είναι οι αρχαιότεροι ζωντανοί οργανισμοί στον πλανήτη;

Αν θεωρείτε ότι τα χρόνια περνούν γρήγορα και γερνάτε, ακούστε κι αυτό: Ένα συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου φυτού που ζει στην Μεσόγειο μετρά 200.000 χρόνια παρουσίας στον πλανήτη. Η ανακάλυψή του από ερευνητές το έστειλε κατευθείαν στην κορυφή της λίστας με τους πιο «αρχαίου» ζωντανούς οργανισμούς της Γης.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες που μελέτησαν το συγκεκριμένο θαλάσσιο «χόρτο» με την ονομασία Posidonia oceanic σε 40 υποβρύχια λιβάδια από την Ισπανία μέχρι την Κύπρο, διαπίστωσαν από αναλύσεις του DNA του πως οι γιγάντιες «τούφες» του έχουν ηλικία από 12.000 μέχρι 200.000 χρόνια – το πιθανότερο είναι πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, στα 100.000 έτη.

Ποιοι είναι οι αρχαιότεροι ζωντανοί οργανισμοί στον πλανήτη;
Ο πιο ηλικιωμένος «κάτοικος» του πλανήτη μας είναι ένα είδος θαλάσσιου φυτού Posidonia oceanic που ζει ακόμη στην Μεσόγειο.

Ο καθηγητής Carlos Duarte από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος ζωντανός οργανισμός κατάφερε να φτάσει σε τέτοια ηλικία χάρη στην ικανότητά του να αυτο-αναπαράγεται με κλωνοποίηση του εαυτού του, παράγοντας νέα κλαδιά.

Οι υπόλοιποι «Μαθουσάλες» του πλανήτη

Η «Ποσειδωνία» πέρασε κατευθείαν στην πρώτη θέση των γηραιότερων οργανισμών της Γης, εκτοπίζοντας τους υπόλοιπους που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Αυτοί είναι οι εξής:

  • King’s Lomatia: Πρόκειται για ένα φυτό από την Τασμανία που θεωρείται πως ζει εδώ και περίπου 43.600 χρόνια.
  • Box huckleberry: Πρόκειται για «μυρτιλό» με φύλλα-«κουτιά», έναν χαμηλό θάμνο από την Βόρεια Αμερική που μετρά 13.000 χρόνια ζωής.
  • Θάμνος Creosote: Ένα φυτό που συναντάται στην έρημο Sonoran της Βόρειας Αμερικής βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 11.000 χρόνια στην καμπούρα του.
  • Άσπρη λεύκα: Το δέντρο που ζει σε δροσερά εδάφη της Βόρειας Αμερικής έχει ηλικία 10.000 έτη.
  • Μαύρο έλατο: Ένα είδος έλατου και πάλι της Βόρειας Αμερικής μετρά 18 αιώνες πάνω στα εδάφη της.
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Translate

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση