Εκτύπωσέ το Σελίδα

2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

DSCN223312

 

Φίλοι μας, που θα διαβάσετε αυτές τις γραμμές, χαιρόμαστε που θα επικοινωνούμε μαζί σας μέσα από το μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Είμαστε οι μαθητές της Στ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Όταν μας πρότειναν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να συμμετέχουμε κι εμείς με εκπομπές μας στο σχολικό ραδιόφωνο, το είδαμε σαν ένα βήμα που μας παρέχεται για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Νιώθουμε ακρίτες, στην εσχατιά της Ελλάδας, και ζούμε με παράπονα πολλά, θα σας μιλήσουμε για αυτά. Ίσως έχετε κι εσείς παρόμοια πολλά αν ζείτε και μας ακούτε στα νησιά.

Στο σχολείο μαθαίνουμε όμως να είμαστε κι ενεργοί πολίτες και να προσέχουμε τον εαυτό μας. Έχουμε ανησυχίες για το περιβάλλον, για το χώρο που ανασαίνουμε και ζούμε, μα και τον πλανήτη όλο. Ε, θα σας μιλήσουμε και για αυτά.

Όμως αναρωτιόμαστε συχνά ποιοι είμαστε, πού πάμε, και για πού τραβάμε. Έτσι, θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στις ρίζες μας. Θα ανοίξουμε βιβλία, κρυμμένα σε σεντούκια, σε μπαούλα, κι από κει θα βγουν λόγια και ιστορίες που ’πλασαν άνθρωποι απλοί, παλιοί, για να τις πούνε στα παιδιά. Και κατοικούσανε εδώ στη Λέσβο.

Ακόμη θα σας αναφέρουμε παιχνίδια που παίζονταν παλιά στις αλάνες κάθε γειτονιάς.

Μας αρέσει και η ελληνική μουσική. Θά ’χουμε πολλή, θα φροντίζουν οι μουσικοί μας παραγωγοί.

Καλή ακρόαση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/esr-2011-2013/esr-2013-2014/sinergsxol13-14/2%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b7%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων