Επιστροφή σε Συνεργαζόμενα Σχολεία 2013-14

Δημοτικό Σχολείο Λάλα

lalaradioΓια δεύτερη συνεχή χρονιά εμείς οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου συμμετέχουμε στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο.
Το σχολείο μας λειτουργεί ως εξαθέσιο και στο σχολικό συγκρότημά μας φοιτούν πάνω από 100 μαθητές.
Βρίσκεται στο οροπέδιο της Φολόης στο νομό Ηλείας.Το χωριό Λάλα αποτελούσε την πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Φολόης και τώρα ανήκει στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η περιοχή μας είναι συνδεδεμένη με το μύθο και την ιστορία.Το οροπέδιο της Φολόης βρίσκεται στις νοτιοδυτικές κάτω απολήξεις του όρους Ερυμάνθου. Στο οροπέδιο απαντάται ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιών. Καλύπτει μια έκταση 42 χιλιάδων στρεμμάτων και είναι από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή στην Ευρώπη.
Ένας από τους Κενταύρους που ζούσε στο δάσος μας ήταν και ο Φόλος, γιος του Σιληνού και της Νύμφης Μελίας και φίλος του Ηρακλή. Από τον προπάππου του ήταν φύλακας του υπερμεγέθους πιθαριού (βαγενιού) με το κρασί των μεγαλόσωμων Κενταύρων, το οποίο τους είχε προσφέρει ο Διόνυσος, με εντολή να το φυλάξουν και να το ανοίξουν μόνο όταν εμφανιστεί ο Ηρακλής.
Η μάχη του Λάλα (9-13 Ιουνίου 1821) ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες συγκρούσεις της Ελληνικής Επανάστασης του 21. Ήταν σημαντική νίκη των Ελλήνων κατά των Λαλαίων κατοίκων της περιοχής Λάλας της Ηλείας, οι οποίοι αποτελούσαν σοβαρό εμπόδιο για την ευνοϊκή εξέλιξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Εμείς σήμερα στο σχολείο μας ασχολούμαστε στα προγράμματα των σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούμε τόσο με το εκπληκτικό δάσος μας, όσο και με την ελιά που καλλιεργούμε στην περιοχή μας και το νερό που ρέει άφθονο στα ποτάμια μας.

Θα σας κρατάμε συντροφιά με την εκπομπή μας : “Λα-Λα το Λάλα” με την οποία φιλοδοξούμε να σας μεταφέρουμε τα μαθητικά μας νέα και οι ανταποκρίσεις μας από την Ηλεία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/esr-2011-2013/esr-2013-2014/sinergsxol13-14/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ac%ce%bb%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση