↑ Επιστροφή σε Εκπομπές 2012-13

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Free Your Mind

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας  με τίτλο: «Από το σπήλαιο του Πλάτωνα, στην εικονική πραγματικότητα του Matrix»,  ηχογράφησαν την εκπομπή « Free your mind».

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι μαθήτριες Μαρία Αμοιρίδου, Κέλλη Ανταμπούφη-Δούμου, Τερέζα Ζαλώνη, Μαριέτα-Μαρία Σοϊλεμέ. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν, θα βρείτε και δύο νέα τραγούδια που έχουν γράψει οι μαθητές μας.

Το πρώτο έχει τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα». Στίχοι και μουσική: Μαριέττα Σοϊλεμέ. Τραγουδά η Μαρία Αμοιρίδου και η Μαριέττα Σοϊλεμέ.

Το δεύτερο έχει τίτλο «The dream in reality».  Στίχοι και μουσική:  Κέλλυ  Ανταμπούφη. Τραγουδά η Μαρία Αμοιρίδου.

Η ερευνητική εργασία στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά, στοχεύει μέσα από τη μελέτη του μύθου του σπηλαίου του Πλάτωνα, αλλά και της κινηματογραφικής ταινίας «Matrix», να αναδείξει αφενός τη διαχρονικότητα της Πλατωνική φιλοσοφίας και αφετέρου να προβληματίσει τους μαθητές για τους κινδύνους που κρύβει η έντονη διείσδυση της εικονικής πραγματικότητας στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/esr-2011-2013/esr-2012-13/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ad%cf%82-2/free-your-mind/

1 comment

  1. lykdiava

    Πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο σας! Είμαι η Λία Παπαπέτρου, συντονίστρια των εκπομπών του 2ου ΓΕΛ Εχεδώρου Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων