↑ Επιστροφή σε Ειδικά αφιερώματα 2011-12

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Ένα παιχνίδι είναι – όχι πόλεμος. Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ

Εδώ είναι η δική σου καμπάνια


Αγαπητοί φίλοι του ραδιοφώνου, συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενοι,
Το ανανεωμένο European Shool Radio έκλεισε ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ ζωής, γιορτάζει και μας προσκαλεί όλους σε νέες παραγωγές σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση για να βάλουμε ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ


Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Εθνικό Δίκτυο Αγωγής Τηλεόρασης και το European School Radio συνδιοργανώνουν την καμπάνια κοινωνικής ευθύνης «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ» ενάντια στη βία στα γήπεδα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων ( Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και ελληνόφωνων σχολικών μονάδων της Ομογένειας που λειτουργούν στο εξωτερικό.
Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα έχει δυστυχώς συνδεθεί με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, καταστρέφοντας τόσο τη χαρά του παιχνιδιού, όσο και το πνεύμα του αθλητισμού.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ, ατομικά ή με την παρέα σου στο σχολείο;
Αγαπάς το ποδόσφαιρο, έχεις προτάσεις και ιδέες αλλά δεν ξέρεις που να τις παρουσιάσεις; Μπορείς να γίνεις μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Η i-create σου δίνει το χώρο, τον τρόπο και τα εργαλεία.
Διάλεξε όποια φιγούρα σου αρέσει και δημιούργησε την δική σου καμπάνια σε μορφή:
 • video-animation
 • ραδιοφωνικό μήνυμα ή ραδιοφωνική εκπομπή
 • αφίσα
Σε οποιαδήποτε επιλογή σου, θέλουμε να υπάρχει το δικό σου σλόγκαν.
Ανέβασε τη δική σου καμπάνια στην i-create ως τις 31 Μαΐου και πάρε μέρος στον διαγωνισμό «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ».
Τον Ιούνιο του 2012 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σε κάθε κατηγορία με επιλογή από κριτική επιτροπή και διαδικτυακή ψηφοφορία και οι καλύτερες μαθητικές καμπάνιες θα:
 • βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 • αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
 • παρουσιαστούν στην τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στην ΕΡΤ
Οι τρείς πρώτες διακρίσεις στην κατηγορία video-animation θα προταθούν ως υποψηφιότητες από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στην κατηγορία «Ψηφιακά Μέσα που δημιουργούν οι χρήστες» στα Βραβεία MEDEA 2012.

.

.

Όλα τα ραδιοφωνικά μηνύματα και οι εκπομπές που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος, αλλά και σχετικό υλικό που ενδιαφέρει, θα μεταδίδονται από το European Shool Radio σε ειδική εκπομπή κάθε Παρασκευή στις 17.00.

Στείλε μας τη συμμετοχή σου και η καμπάνια σου μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο της εκστρατείας για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Στη διάθεση σου υπάρχουν πληροφορίες και πηγές για το φαινόμενο της βίας με τη μορφή animation, video, κειμένων και εύκολα προγράμματα που θα σε βοηθήσουν:
Πες ΟΧΙ στη ΒΙΑ με τον δικό σου τρόπο και βοήθησε μας να διαδώσουμε το μήνυμα σε όλους όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο.
Οι ιδέες και η δημιουργικότητα σου μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/esr-2011-2013/esr-2011-12/%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%e2%80%93-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b5/

2 pings

 1. Ανώνυμος

  […] […]

 2. Ανώνυμος

  […] περισσότερα εδώ […]

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων