Επιστροφή σε Για το Μαθ.Ραδιόφωνο/ About

Ποιοι είμαστε !

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία “European School Radio” είναι το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο το οποίο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του, τα ιδρυτικά μέλη* και τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία “European School Radio”εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο έχει ώς σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου.

Ο “European School Radio ” είναι ανεξάρτητος, αδέσμευτος και πολυσυλλεκτικός ραδιοσταθμός,  έξω από φυλετικούς, θρησκευτικούς,  κομματικούς και, παραταξιακούς προσδιορισμούς. Ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Στον ψυχαγωγικό τομέα θα περιλαμβάνονται μουσικές επιλογές από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Το εκπέμπον ραδιόφωνο είναι μη ενημερωτικό, με έντονα επιμορφωτικό χαρακτήρα, καθώς θα περιλαμβάνει εκπομπές με ποικίλη θεματολογία.

Όποιος ανοίγει τον Διαδικτυακό Τόπο του σταθμού ή ακούει τον σταθμό μας με κάποιο μέσο από το Διαδίκτυο, θα πρέπει να γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ραδιοφωνικό σταθμό – σχολική δράση, ο οποίος οργανώνεται από ομάδες μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών και υλοποιείται αποκλειστικά από μαθητές μέσω της παραγωγής εκπομπών  και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές. Η εκπομπή του ραδιοφωνικού προγράμματός μας, εξυπηρετεί την κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας, την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και τους στόχους της σχολικής εκπαίδευσης, με σεβασμό στις αξίες του ανθρώπου.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός, ως σχολική δράση, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η συμμετοχή κάθε μέλους της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικά των μαθητών είναι ανοιχτή και αφορά τόσο σε δημόσια όσο και ιδιωτικά ιδρύματα/σχολεία, ελληνικά, ελληνόγλωσσα αλλά και ευρωπαϊκά.

Η επίσημη γλώσσα του σταθμού είναι τα ελληνικά και αγγλικά, προωθεί όμως την ιδέα της διαπολιτισμικότητας και πολυγλωσσικής συμμετοχής.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός τηρεί τους κανόνες λειτουργίας που προβλέπονται στις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας και των κωδίκων δεοντολογίας του Ε.Σ.Ρ.

Οι παραγωγοί του σταθμού δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την θέση τους για προσωπικά οφέλη, την εξυπηρέτηση σκοπών μακριά από τις αρχές που αναφέρθηκαν παραπάνω, να προσβάλουν και να θίγουν, πρόσωπα και θεσμούς. Στις εκπομπές που θα εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός οι παραγωγοί οφείλουν να εκφράζονται με κόσμιο τρόπο. Εκφράζουν ελεύθερα τη σκέψη και άποψή τους χωρίς αυτό να σημαίνει οτι απαραίτητα εκφράζουν και την άποψη του

Από το 2014  δημιουργήθηκε η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας” με διακριτικό τίτλο “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” , αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανάπτυξη της δράσης European School Radio και   τη διευκολύνει σε θεσμικό επίπεδο ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων και συνεργασία με φορείς εντός και εκτός της εκπαίδευσης.

*Ιδρυτικά μέλη του European School Radio

Τα ιδρυτικά μέλη του ραδιοφωνικού σταθμού είναι οι: Γιαγκούλης Νικόλαος (ΠΕ 19), Γενιτζές Αναγνώστης (ΠΕ 19), Σιάνου Χατζηκαμάρη Παναγιώτα (ΠΕ 17), Βαφειάδης Αναστάσιος (ΠΕ 04.02).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/about/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5/

3 σχόλια

2 pings

 1. Καλημέρα σας.
  Άκουσα σήμερα τον κ.Γιαγκούλη στο ραδιόφωνο να μιλάει για την προσπάθειά σας και αμέσως σας αναζήτησα στο διαδίκτυο για να μαθω περισσότερα πράγματα για σας.
  Πολύ καλή προσπάθεια συγχαρητήρια!
  Είμαι η Επιστημονικά Υπεύθυνης της ΕΛΠΙΔΑΣ – ένα Κέντρο Πρόληψης απο εξαρτήσεις και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην ανατολ. Θεσσαλονίκη.
  Θα επιθυμούσα να επικοινωνήσω μαζί σας για μια ιδέα που είχαμε.
  Τηλ. 2310 442044

 2. Αγαπητέ κ. Μπράτη,
  ευχαριστούμε για το σχόλιο σος εδώ. Μπορείτε επίσης να ανακοινώσετε την έρευνα και στην Ιστοσελίδα μας στο Facebook.
  Ευχαριστουμε, Για το Μαθητικό Ραδιόφωνο, Ν.Γιαγκούλης (ΠΕ19)

 3. Καλησπέρα σας από το eduadvisor.gr, Ευχόμαστε καλές γιορτές!

  Σας αποστέλουμε το link για μια έρευνά μας για τη χρήση των έξυπνων κινητών συσκευών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα βοηθήσει ιδιαίτερα Δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και γονείς που ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες.
  Το link είναι αυτό
  Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλά Χριστούγεννα.
  Με εκτίμηση,
  Ανδρεας Μπράτης
  Γενικός Διευθυντής
  http://www.eduadvisor.gr
   

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση