Επιστροφή σε Για το Μαθ.Ραδιόφωνο/ About

Μαθητική “ραδιοφωνική” χρονιά 2013-14

radioΜέσα στα πλαίσια της δημοκρατικότητας και ισονομίας που προωθούν οι εμπνευστές εκπαιδευτικοί του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου, αλλά και της επιθυμίας για ανανέωση, εμπλουτισμό και παροχή περισσότερων δυνατοτήτων στο ραδιόφωνο τη χρονιά αυτή προτάθηκε η έδρα του ραδιοφώνου να ανήκει σε σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Ελλάδας.

Ύστερα, λοιπόν, από τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου- Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς που είχαν την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας ενός μαθητικού ραδιοφωνικού σταθμού, αναλαμβάνει το συντονισμό των  συμμετοχών των σχολείων ως Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων του European School Radio και με την έναρξη των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της σχολικής χρονιάς 2013-14 το σχολείο της Δ/νσης Π.Ε. Αχαίας, 12/θ Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, με εκπαιδευτικό-υπεύθυνη για το Πρόγραμμα την Ευτυχία Τούλιου.

Η μετάδοση των εκπομπών αποτελεί ευθύνη του ανωτέρω σχολείου, καθώς και τα δικαιώματα χρήσης του ηχητικού υλικού των σχολείων και μαθητών που συμμετέχουν παραχωρούνται σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία που θα δημιουργούν ραδιοφωνικές εκπομπές είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων του 12/θ Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην τυπική διαδικασία συμμετοχής, μπορούν να απευθύνονται στην εκπαιδευτικό που το ανέλαβε.

Ωστόσο, το πνεύμα της συνεργατικότητας και αλληλουποστήριξης μεταξύ των εκπαιδευτικών που το ξεκίνησαν και των ενεργών και δραστήριων μελών που συμμετείχαν με εκπομπές των σχολείων τους την περασμένη, κυρίως, σχολική χρονιά ενισχύουν την ανανεωμένη παρουσία του European School Radio.

Άξονας γύρω από τον οποίο κινείται η πρωτοβουλία είναι το θεματικό έτος του Ενεργού Πολίτη, με την παρότρυνση για ανάληψη μαθητικών πρωτοβουλιών, για ελεύθερη έκφραση μέσα από δημοκρατικές συζητήσεις για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, όπως η  εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, ο κοινωνικός αποκλεισμός κα.

Νέα πρακτική κατά τη σχολική χρονιά 2013-14 και εξής αποτελεί η δημιουργία θεματικών ζωνών στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνουν εκπομπές ιδίας θεματολογίας, με σκοπό την ομοιομορφία του περιεχομένου και της μουσικής.

Το European School Radio μεγαλώνει και αλλάζει, παραμένει πάντα, όμως, ο οικείος μαθητικός ραδιοφωνικός σταθμός που όλοι αγαπήσαμε..

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/about/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac-2013-14/

3 σχόλια

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει παράταση στην υποβολή αίτησης συμμετοχής.

    1. Γεια σου,
      Μπορείς να υποβάλεις αίτηση όσο αυτή βρίσκεται αναρτημένη στο Blog

    2. Καλησπερα, σου απαντήσαμε και στο email οτι ήδη δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας, μετα απο αυτό θα μπορεί οποιο σχολείο θελει να κανει συνεργασία , αλλα σε άλλη μορφή, εξαρτάται απο την όρεξη και τη διαθεση πανω απο ολα.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση