ΑΚΡΟΠΟΛΗ

 

Travel news inc

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Η εκπομπή γίνεται από το  EUROPEAN SCHOOL RADIO

Γειά σας, είμαστε η ομαδα Κ.Η.Μ.Α. (δηλαδή Κρίτων, Ηλίας, Μάνος, Μανώλης και Αλέξανδρος) TRAVEL TEAM και θας σας μιλήσουμε για την Ακρόπολη, ένα μέρος που αξίζει να επισκευτείτε!!!

 

 

Η Ακρόπολη Αθηνών είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 156 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και περίπου  70 μέτρα από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Αυτός ο λόφος υπήρχε από την 3η χιλιετία π.Χ.   Λένε πως ήταν φυσικό οχυρό. Ο λόφος χρησιμοποιούταν ως χώρος θρησκευτικών τελετών και αποκαλούνταν «πόλις».  Αρχικά σ΄εκείνο το λόφο υπήρχε το μέγαρο του τοπικού άρχοντα στη θέση όπου αργότερα χτίστηκε το Ερέχθειο.  Εκεί ανοικοδομήθηκε  αργότερα και ο Παρθενώνας, ναός αφιερωμένος στην Αθηνά Παλλάδα με μάρμαρα και κίονες δωρικού ρυθμού. Μπαίνοντας στον Παρθενώνα υπήρχε το πολύ εντυπωσιακό χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς  Αθηνάς. Ακόμα και σήμερα η εμφάνιση του Παρθενώνα είναι πολύ όμορφη την ημέρα και πολύ  εντυπωσιακή τη νύχτα .Επίσης εκεί πέρα θα άξιζε να επισκευτείτε την Αρχαία Αγορά όπου ηταν χτισμένη εκεί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2015/01/21/%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση