ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ/25-4-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ —- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ

Αγ. Παρασκευή, 16-4-2015 Αρ. Πρωτ.: 7470
Ταχ. Δ/νση Τ.Κ. Πληροφορίες Τηλέφωνα e-mail Ιστολόγιο: : Ζ. Παπαντωνίου 13 : 153 41 Αγ. Παρασκευή : Αθ. Ραφτόπουλος : 2106512513 : mail@ssn-v-ath.att.sch.gr : http://ssn-b-ath.blogspot.gr/
ΠΡΟΣ:
ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ
ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Ημερίδας για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015, με τίτλο: «Επαγγελματική Εξουθένωση του Εκπαιδευτικού και Αυτοεκτίμηση»
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Επαγγελματική Εξουθένωση του Εκπαιδευτικού και Αυτοεκτίμηση»
στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου». Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη και η διερεύνηση των προϋποθέσεων θωράκισης του εκπαιδευτικού έναντι των πολλαπλών κρίσεων και συγκρούσεων στις οποίες εκτίθεται στο προσωπικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Μία σειρά από αυτές σχετίζεται και με τα φαινόμενα Σχολικού Εκφοβισμού. Εάν δεν ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση και του εκπαιδευτικού, που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της σχολικής ζωής, δηλ. η συναισθηματική διάσταση του συστήματος του εαυτού, είτε ως προβλεπτικού παράγοντα είτε ως αποτελέσματος, τότε δεν ενισχύεται και αυτό το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και ο μαθητής ειδικότερα. Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κατά προτεραιότητα 1. στους Καθηγητές-Συνδέσμους με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε θέματα εκφοβισμού. 2.. στους Εκπαιδευτικούς Μέλη των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ)
Η οργανωτική επιτροπή συγκροτείται από τους: κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, Υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε Β’ Αθήνας, κα. Ευαγγελία Φρυδά Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε Β’ Αθήνας, και κα. Αντωνία Παπατριανταφύλλου, Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 20132015 της Δ.Δ.Ε Β’ Αθήνας με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου». .

Σύμπραξη Comenius Regio 2013-2015 “Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου”
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 09:00μ.μ.-15:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των 6ου ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, (Μακελαράκη και Σαλαμίνος , πλησίον ΗΣΑΠ Πευκακίων). Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη, τόσο για το θεωρητικό μέρος όσο και για το βιωματικό, και θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά είτε στο email του Σ.Σ.Ν σύμφωνα με το συνημμένο αρχείο ή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη φόρμα συμμετοχής στη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε Β’ Αθήνας http://ssn-b-ath.blogspot.gr έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συνημμένα : -Πρόγραμμα ημερίδας -Περίληψη εισηγήσεων -Σύντομα βιογραφικά – Αίτηση συμμετοχής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2015/04/21/imerida-gia-tin-epaggelmatiki-exoythe/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση