Εμείς δεν καθόμαστε στ΄ αβγΑ μας “Μουσικοί Υποκριτές” – Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Μουσικοί Υποκριτές

Βγαίνει στον αέρα του μαθητικού ραδιοφώνου η πιο κεφάτη ραδιοφωνική ομάδα! Η νέα ραδιοφωνική ομάδα “Μουσικοί Υποκριτές” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας είναι έτοιμη να κατακτήσει τις καρδιές των ακροατών του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio! Γιατί εμείς δεν καθόμαστε στ΄ αβγΑ μας ούτε και φέτος! Θα ετοιμάζουμε έκτακτες εκπομπές με αφορμή θέματα που επεξεργαζόμαστε στα φιλολογικά μαθήματα και το μάθημα του Θεάτρου που περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων.

Συντονιστείτε μαζί μας!!!

 

Ακούστε το διαφημιστικό σποτ της νέας ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας!

 

αφίσα Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2015

 

Οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας – μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικοί Υποκριτές στο πλαίσιο του μαθήματος του Θεάτρου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2015 αλλά και τη συμμετοχή των μαθητών στο European School Radio – το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο δραματοποίησαν το απόσπασμα από το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη “Αναφορά στον Γκρέκο” και δημιούργησαν ένα ραδιοφωνικό θεατρικό σκετς το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη ραδιοφωνική εκπομπή της ομάδας “Αρχαία Ελληνικά στον αέρα – Περί φιλίας ο λόγος” η οποία μεταδόθηκε από το μαθητικό ραδιόφωνο στις 2 Απριλίου 2015.
Το τραγούδι που πλαισιώνει το θεατρικό σκετς δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου etwinning “Μια θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο European School Radio” στο οποίο συμμετείχε η ραδιοφωνική ομάδα Μουσικοί Υποκριτές στη σχολική χρονιά 2014 – 2015.
Τη μουσική του τραγουδιού έγραψε ο μουσικός του σχολείου, Β. Βαλαβάνης και στο πιάνο συνοδεύει ο μουσικός του σχολείου, Σ. Δερμιτζάκης.

 

Σώπα δάσκαλε…να ακούσουμε το πουλί! (δραματοποίηση από απόσπασμα του έργου “Αναφορά στον Γκρέκο” του Ν. Καζαντζάκη)

Γιατί για εμάς το ραδιόφωνο είναι ΕΜΠΝΕΥΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ!  

 

 

Σε ευχαριστούμε European School Radio!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2015/04/01/emeis-den-kathomaste-st-avga-mas-moysi/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση