ΔΕΛΑΣάλ-λες ιστορίες!

logoetwin2014Η Γ’ Τάξη του Δημοτικού ΔΕΛΑΣΑΛ συμμετέχει στο μαθητικό ραδιόφωνο μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, πλατφόρμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων και με τίτλο έργου: “Euro… tales on European School Radio”. 

IMG_20141112_152021Το πρόγραμμα πολυγλωσσίας που δημιούργησε και συντονίζει το σχολείο μας από κοινού με τo Γαλλικό “Ecole Maternelle Capsus” έχει ως στόχο τη δημιουργική έκφραση των μαθητών μέσω της αφήγησης μύθων, θρύλων και δικών τους ιστοριών σε συνομιλήκους τους  σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στη Γαλλία και στην Ισπανία. Έτσι, παλιά βιβλία και ψηφιακές πηγές με λαογραφικό υλικό από κάθε χώρα ή θρύλοι και παραδόσεις θα αποτελέσουν το υλικό που οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν ως πηγή για τη δημιουργία πρωτότυπου ηχητικού υλικού.

Οι μαθητές αναζητούν το υλικό τους και επιλέγουν τι θα παρουσιάσουν, εκφράζονται με δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από τη ραδιοφωνική παραγωγή και μαθαίνουν να μοιράζονται τα έργα και τις ιδέες τους μαθητές από διαφορετικούς τόπους. Οι μαθητές χαίρονται όταν δημιουργούν κάτι δικό τους και παρουσιάζουν ενώπιον ενός κοινού!

Η παραγωγή των εκπομπών στο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο είναι ένας καλός τρόπος για να σχηματίσουν οι μαθητές θετικά συναισθήματα για την εκμάθηση γλωσσών, εφόσον ενισχύεται η σημαντικότητα της πολυγλωσσίας και των πλούσιων πολιτισμικών στοιχείων που μεταφέρονται με κάθε γλώσσα. Ενισχύει την αντιληπτική ικανότητα τόσο της ακρόασης, της ανάγνωσης και τις δεξιότητες επικοινωνίας μέσω του προφορικού λόγου.

Οι εκπομπές θα μεταδίδονται στη ζώνη της Παραμυθούπολης και της Παιδικής Ζώνης τις Κυριακές! Σας καλούμε να μείνετε μαζί μας τα πρωινά με… “ΔΕΛΑΣάλ- λλες ιστορίες”, ώστε να φτιάξουμε ένα μαγικό κόσμο σαν παραμύθι!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2014/11/29/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%ac%ce%bb-%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση