Αποδημητικά του ραδιοφώνου και του διαδικτύου ξαναβρισκόμαστε.

Ξεκίνημα

Το όραμα αντάμωσα σε όλους τους αιθέρες.

Αρκετά πήρα.

………

Ω βόμβοι και οράματα.

Ξεκίνημα μέσα σε καινούργιες αγάπες και θορύβους.

Καλή ραδιοφωνική χρονιά φίλοι ραδιοφωνατζήδες του διαδικτύου!

Δανειζόμαστε επιλεκτικά κάποιους από τους στίχους του Ρεμπώ για το ξεκίνημα της νέας μας ραδιοφωνικής χρονιάς.

Είμαστε πάλι εδώ για να τα μοιραστούμε τις αγάπες και τα όνειρά μας 

Ξεκίνημα με νέο αέρα !

Ξεκινάμε και οι μαθητές μας αναλαμβάνουν το ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού και ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, παρουσιάζουν, ενημερώνουν και ψυχαγωγούν με τον πιο διαδραστικό τρόπο στα ηλεκτρονικά μέσα! Κάνοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ξεκινάμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί, αναλαμβάνουμε το ρίσκο να δείξουμε το δρόμο για την καινοτομία,  να γίνουμε συνοδοιπόροι στο ταξίδι της γνώσης, δείχνουμε τι πάει να πει συνεργασία για ένα καλό αποτέλεσμα και είμαστε οι πρώτοι που χαιρόμαστε μέσα από τη μαθητική δημιουργία.

Σας καλούμε να συγκεντρώσετε τις ραδιοφωνικές σας ομάδες και να ετοιμάσετε τις προτάσεις σας.

European School Radio, Πολυφωνικό και Ποιοτικό

European School Radio, το ραδιόφωνο ανοιχτό στην καρδιά και το μυαλό

Ξεκινάμε μια καινούρια ραδιοφωνική χρονιά στο ραδιόφωνο που δημιουργούμε όλοι μαζί

Ξεκινάμε και από αυτή τη χρονιά  η  Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας” με διακριτικό τίτλο “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, αναλαμβάνει την εκπροσώπησή μας προς τα έξω και το συντονισμό και τη στήριξη της προσπάθειάς μας γιατί καθώς όλοι γνωρίζετε το European School Radio είναι μια προσπάθεια μιας ομάδας εκπαιδευτικών. Αφορά το μεράκι μας και την ιδέα να βγάλουμε τους μαθητές και τη δημιουργικότητά τους προς τα έξω. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί εμείς δηλαδή,  δημιουργήσαμε την Επιστημονική Εταιρία για να διευκολυνθεί η όλη προσπάθεια και να μπορούν να οργανώνονται εκτός από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα και δραστηριότητες που αφορούν στην εκπαίδευση και οργάνωση προγραμμάτων για το ίδιο το μέσο. Μια πρώτη ιδέα για το τι μπορεί να κάνει αυτή η κοινότητα αποτελεί η οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου.

Η Επιστημονική Εταιρία (www.esradiosociety.eu) έχει ως βασικό στόχο την ελεύθερη έκφραση και προβολή των ιδεών, των προβληματισμών, των παραγόμενων από τη σχολική κοινότητα πολιτιστικών προϊόντων, τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή κοινότητα μέσω της δημιουργίας ραδιοφωνικού προγράμματος και  την ενσωμάτωση της δημιουργίας  οπτικοακουστικού υλικού και της χρήσης του στην εκπαιδευτική – σχολική διαδικασία.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια και να συνδράμετε την κοινότητα του European School Radio.

Συμμετέχετε και εσείς σε ένα διαφορετικό μέσο έκφρασης δημιουργίας και επικοινωνίας

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία συμμεοχής στη νεα σελίδα βοήθειας – WIKI του ESR  και δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα η οποία θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του European School Radio.

Οσο για τις απορίες και τις ερωτήσεις σας; Όλες ευπρόσδεκτες στο Forum μας

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2014/10/20/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9/

4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. I love European School Radio! Καλή και δημιουργική ραδιοφωνική χρονιά!

    1. We love what you love!! Καλές ακροάσεις …..

    • Παναγιώτα στο 22 Οκτωβρίου 2014 στις 8:59 πμ

    Η φετινή χρονιά προβλέπεται γεμάτη δημιουργία και χαρά.
    Καλή μας συνεργασία

    • Natalia στο 21 Οκτωβρίου 2014 στις 5:04 μμ

    Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Κάναμε ραδιόφωνο την περσινή σχολική χρονιά για πρώτη φορά και το λατρέψαμε. Καλή δύναμη σε σας και Καλή αρχή σε όλους μας.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση