Ραδιοφωνικό Οπερετικό Ταξίδι με τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας! Κυριακή 9 -3 – 2014 5 – 6 μ.μ.

Αγαπητοί ακροατές του European School Radio,

αφίσα εκπομπή όπερα

Η ραδιοφωνική ομάδα «Μουσικά αβγΑ» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σας προσκαλεί στην εκπομπή «Εκκολαπτόμενοι Ρεπόρτερς» για ένα… οπερετικό ταξίδι στο ιταλικό Μπαρόκ αυτήν την Κυριακή 9 – 3– 2014 στις 5 -6 το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα θα ανατρέξουμε στο τέλος της Αναγέννησης και στα πρώτα χρόνια του μπαρόκ τότε που γεννήθηκε η όπερα. Τότε που κυριαρχεί ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της δυτικής μουσικής, ο Ιταλός Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

Αφορμή για την εκπομπή στάθηκε η πετυχημένη εκδήλωση «Από τη Φλωρεντία στη Βενετία: Ένα Οπερετικό Ταξίδι στο Ιταλικό Μπαρόκ» που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Τάσο Πρωτοψάλτου, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Τέμενος Μενδρεσέ στη Βέροια.

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να απολαύσετε μαζί μας οπερετικά έργα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας αλλά και από τη σοπράνο Ελένη Αναγνώστου η οποία συμμετείχε σ’ αυτήν.

       Καλή σας ακρόαση!

http://www.mousikoveroias.gr/index.php/component/k2/215-florentia-venetia-italiko-barok

 

http://www.mousikoveroias.gr/index.php/component/k2/217-operetiko-baroque

 

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2014/03/08/%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf/

2 σχόλια

  1. Λυπάμαι που διάβασα το μήνυμα με καθυστέρηση,δηλαδή αφού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.Ειμαι σίγουρος ότι όλα πήγαν καλά.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

  2. Όντως, δεν έχει ακουστεί ξανά κάτι τέτοιο στο E.S.R. ,
    καλά μας έλεγε πριν λίγες μέρες η κα Χαρά…
    Κρίμα που δε θα ακούσω, όπως της εξηγώ…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση