«

»

Φεβ 25

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Mουσικό ταξίδι στην Ιταλία της εποχής μπαρόκ, για να γνωρίσουμε τον Γαλιλαίο

galilaios kolaz 2

 

450 χρόνια από τη γέννηση

του πρώτου φυσικού με τη σύγχρονη σημασία του όρου και

πατέρα της σύγχρονης αστρονομίας, Γαλιλαίου Γαλιλέι

       Η ραδιοφωνική ομάδα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος, μέλος της ομάδας και παραγωγός της εκπομπής «Εκκολαπτόμενοι Ρεπόρτερς», μαθητής της β΄ γυμνασίου, ετοίμασε μια εκπομπή αφιέρωμα στον μεγάλο επιστήμονα.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται η προσωπικότητα και το έργο του Γαλιλαίου, ο οποίος έζησε στην Ιταλία την εποχή που γεννήθηκε ένα νέο μουσικό είδος, η όπερα, και διέπρεψαν σημαντικοί μουσικοί όπως ο Τζάκοπο Πέρι ο οποίος έγραψε τις πρώτες όπερες, «Δάφνη» (1597) και «Ευριδίκη» (1600) και ο Κλαούντιο Μοντεβέρντι (1567-1643) που υπήρξε ο διαμορφωτής της όπερας. Άλλωστε κι ο πατέρας του Γαλιλαίου, Βιντσέντσο Γαλιλέι,  ήταν περίφημος μουσικός αλλά και ο ίδιος ήταν αρκετά καλός μουσικός.

Η εκπομπή πλαισιώνεται από έργα των προαναφερόμενων συνθετών τα οποία ερμηνεύουν οργανικά σύνολα που αποτελούνται από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Ελάτε μαζί μας την Τετάρτη 4 -5 το απόγευμα στο European School Radio σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ιταλία της εποχής μπαρόκ, για να γνωρίσουμε τον Γαλιλαίο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2014/02/25/m%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae%cf%82-%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων