Καλό καλοκαίρι από τα Μουσικά αβγΑ…Ήταν μια δημιουργική ραδιοφωνική χρονιά!!!

 

Διαφάνεια3Διαφάνεια2  Έφτασε η ώρα τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας να πάνε διακοπές, για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν…τις μπαταρίες τους μετά από την πρώτη τους ραδιοφωνική χρονιά που αποδείχθηκε πολύ παραγωγική και δημιουργική.

Συγκεκριμένα, τα Μουσικά αβγΑ παρήγαγαν 21 ραδιοφωνικές εκπομπές με ποικιλία θεμάτων και μουσικών επιλογών. Σημαντικές ήταν και οι συνεργασίες μας με τις ραδιοφωνικές ομάδες του 2ου Λυκείου Εχεδώρου, που συντόνιζε η εκπαιδευτικός Λία Παπαπέτρου, και του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Κώστα Λαμπρινίδη. Ακόμη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου η ομάδα μας ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το European School Radio Διαφάνεια1πραγματοποίησε ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην ποίηση και στον τιμώμενο ποιητή για το έτος 2013 Κ.Π.Καβάφη, το οποίο αγκαλιάστηκε από 34 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας αλλά και την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση της ποίησης αλλά και του μαθητικού ραδιοφώνου.

Θα μείνει βέβαια έντονα χαραγμένη στη μνήμη μας η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα πρώτα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας και Κύπρου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της  Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμία με μέλη των ραδιοφωνικών ομάδων των σχολείων που συμμετέχουν στο European School Radio, για επικοινωνία έκφραση, δημιουργία, συνεργασία με πολύ μουσική, εικαστικά και φυσικά ραδιόφωνο.

Με τη λήξη αυτής της χρονιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους εμπνευστές και συντονιστές του  European School Radio –  του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου που με μεράκι και κέφι μας εμψύχωναν σε κάθε μας βήμα και στήριζαν τις προσπάθειες μας. Χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους δε θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τους στόχους του πολιτιστικού προγράμματος Διαφάνεια2μας «Ημέρες Ραδιοφώνου». Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη των σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Νόπη Σκεντερίδου, η οποία μας στήριξε σ’ αυτήν την δράση μας.

Τα Μουσικά αβγΑ λοιπόν σας εύχονται καλό καλοκαίρι με τον δικό τους  μοναδικό τρόπο! Κάντε κλικ εδώ:

             σποτάκι διακοπές τελικό                

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2013/06/27/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%b2%ce%b3%ce%b1-%ce%ae%cf%84%ce%b1/

1 σχόλιο

  1. Άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε και μεις…
    Και……….
    Άντε… Να δούμε τι άλλα θα σκαρφιστείτε/ούμε/ούνε για τη νέα χρονιά…
    Αρκεί να………………….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση