ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ του ESR: Ημέρα Έκφρασης και Δημιουργίας αποδείχθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης για τα σχολεία μέσω του European School Radio.

Πιο συγκεκριμένα τo European School Radio –  το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο μετά από πρόσκληση – πρόταση της ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου 2013 με ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα που διήρκησε μία εβδομάδα από 21 – 28 Μαρτίου 2013. Σε αυτό ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 30 σχολεία από όλη την Ελλάδα στέλνοντας ηχογραφημένα μηνύματα με απαγγελίες ποιημάτων του τιμώμενου ποιητή για το 2013, Κ.Π. Καβάφη, αλλά και Ελλήνων ή ξένων ποιητών πλαισιωμένες με μουσική. Και το σπουδαιότερο ήταν μία πολύ καλή αφορμή, για να παρουσιάσουν στο μαθητικό ραδιόφωνο μαθητές και καθηγητές τις δικές τους ποιητικές δημιουργίες, πολλές από τις οποίες μελοποίησαν οι ίδιοι.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που στήριξαν την προσπάθεια του European School Radio – του πρώτου μαθητικού διαδικτυακού ραδιοφώνου και τίμησαν μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και το έτος Κ.Π. Καβάφη. Αποδείχθηκε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά αλλά και να συμβάλουμε δυναμικά στην εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την ποίηση στα σχολεία αλλά και τη διάδοση της ποίησης στο ευρύ κοινό.

Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2013/04/01/%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση