To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο πιo European School Radio από ποτέ !

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του τo μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο είχε σαν σκοπό να είναι ένα μέσο για την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και την επικοινωνία της μαθητικής κοινότητας χωρίς τοπικούς περιορισμούς. Η ανάπτυξη του ραδιοφώνου γινεται τα τελευταια χρόνια με μικρά βήματα αλλά με ένα όραμα. Να ενώσει τις φωνές των μαθητών της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το βασικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ένταξη της δράσης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius “European School Radio: The Voice of Young Europeans”. Ένα πρόγραμμα που θα επεκτείνει τα όρια του Μαθητικού Ραδιοφώνου σε σχολεία άλλων 8 χωρών με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί σαν το μαθητικό ραδιόφωνο της Ευρώπης στο οποιο θα ακούγονται οι φωνές των Ευρωπαίων μαθητών ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του.

Το πιο κάτω Δελτίο Τύπου παρουσιάζει το πρόγραμμα αυτό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Λύκειο Καμπάνη συντονίζει ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχολείων (COMENIUS).

Το Γενικό Λύκειο Καμπάνη θα συμμετέχει και  θα συντονίζει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS με τίτλο “ Ευropean School Radio: the Voice of Young Europeans”. Η πρωτοποριακή ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ραδιοφώνου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Τώρα, το Γενικό Λύκειο Καμπάνη με τον διευθυντή του κ.Παπαδάκη Ιωάννη και τους καθηγητές που το συντονίζουν και συμμετέχουν, ξεκίνησε ένα διετές πρόγραμμα (2012-14) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αυτόν ακριβώς τον στόχο. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ταξίδια στο εξωτερικό για μαθητές και καθηγητές και μάλιστα με ανταλλαγές μαθητών. Στο κάλεσμα αυτό,  με αρχηγό την Ελλάδα και το προαναφερθέν Λύκειο του Κιλκίς, ανταποκρίθηκαν οχτώ σχολεία από τις εξής χώρες και πόλεις, Νορβηγία (Eikelandsosen- Vestlandet), Πορτογαλία(Vialonga-Lisboa), Ιταλία (Sardinia -Σαρδηνία), Τσεχία (Praha – Πράγα), Βουλγαρία (Dobrich), Βέλγιο (Kortrijk),Τουρκία ( Istanbul – Κων/νουπολη), Γερμανία (Leipniz-Λειψία).

Στο πρόγραμμα αυτό, θα δημιουργηθούν εκπομπές με μαθητικό και σχολικό ενδιαφέρον, στα πλαίσια των μαθητικών και σχολικών δραστηριοτήτων. Οι εκπομπές αυτές θα εκπέμψουν στον ήδη υπάρχοντα Διαδικτυακό Ραδιοφωνικό σταθμό European School Radio το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, στο http://esradio.mysch.gr .

Οι μαθητές στο διετές αυτό πρόγραμμα, θα εξοικειωθούν με την αγγλική γλώσσα, θα συνεργαστούν με ξένους μαθητές, θα εκπαιδευτούν από Έλληνες και ξένους καθηγητές, θα μάθουν να συνεργάζονται με τα σύχρονα εργαλεία της Πληροφορικής και των Τεχνολογιών και των Πολυμέσων. Ταυτόχρονα, θα ταξιδέψουν και θα γνωριστούν από κοντά με τους ξένους μαθητές και καθηγητές στα σχολεία των χωρών αυτών. Η πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο Κιλκίς, θα διαρκέσει από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου. Στην πρώτη συνάντηση θα παρευρεθούν αρχικά μόνο καθηγητές από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για να συζητήσουν τον σχεδιασμό όλου του προγράμματος. Θα ακολουθήσουν συνολικά εφτά συναντήσεις στις υπόλοιπες χώρες.

Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό πρόγραμμα ,το οποίο θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός μαθητικού ευρωπαϊκού ραδιοφώνου, και γι΄αυτό με χαρά το αγκάλιασαν, από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (κοινός με το Γυμνάσιο), οι τοπικές αρχές και το Γυμνάσιο Καμπάνη το οποίο βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο σχολείο, στο τηλέφωνο  2341041606.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/09/28/to-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%b9o-european-school-radio-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση