Αρχική » Erasmus » ThingLink στην εκπαιδευτική διαδικασία

ThingLink στην εκπαιδευτική διαδικασία

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus Plus, που πραγματοποιήθηκαν στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας και στην πόλη Turnhout του Βελγίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των ΤΠΕ σε παιδαγωγικό και διοικητικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες γνωρίσανε ψηφιακές εφαρμογές που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στα μαθήματα τους, καθιστώντας τη μάθηση περισσότερο ελκυστική για τους μαθητές. Γνωρίσανε λογισμικά, τα οποία είναι on line και δωρεάν. Κάνοντας χρήση αυτών των λογισμικών, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια ψηφιακή τάξη και να συνδυάσουν παραδοσιακούς τρόπους μάθησης με τις νέες τεχνολογίες. Επίσης στο σεμινάριο της Πορτογαλίας οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες web 2.0 και τις τάσεις στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα web 2.0 ThingLink, είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε διαδραστικές φωτογραφίες στις οποίες θα εισάγουμε εποπτικό υλικό από το διαδίκτυο, έτσι ώστε να δώσουμε παραπάνω πληροφορίες στους μαθητές μας και να κάνουμε το μάθημα περισσότερο ενδιαφέρον και ελκυστικό.
Πως λειτουργεί;
Η χρήση της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλή. Ανεβάζουμε την εικόνα ή ακόμη και το βίντεο που μας ενδιαφέρει στην πλατφόρμα της εφαρμογής, επιλέγουμε τις περιοχές της εικόνας που μας ενδιαφέρουν και κάνουμε tag το ψηφιακό υλικό της αρεσκείας μας. Εικόνες, βίντεο, ιστοσελίδες μπορούν εύκολα να επισημανθούν με τον υπερύνδεσμο τους σε κάθε σημείο.
Το αποτέλεσμα είναι μια διαδραστική φωτογραφία που μπορεί να παράσχει επιπλέον πληροφορίες στον μαθητή για κάθε σημείο της. Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε τη φωτογραφία που δημιουργήσαμε τόσο μέσω κοινωνικών δικτύων και υπερσυνδέσμου αλλά και να την ενσωματώσουμε σε κάποια ιστοσελίδα ή blog του σχολείου.
Στα πλαίσια του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας της Β’ Λυκείου, ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του TinkLink. Η ενότητα αφορά τις Σύγχρονες Μορφές Εγκλημάτων (κεφάλαιο 1. Ενότητα:1.8.1) «Το ηλεκτρονικό έγκλημα».
Οι μαθητές της Β τάξης με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο νέο αυτό τρόπο παρουσίασης του μαθήματος. Τους δόθηκαν οι κατάλληλες πληροφορίες για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν διαδραστικές εικόνες. Στη συνέχεια ανεβάζοντας μια εικόνα που είναι σχετική με την διδακτέα ενότητα, τοποθετήσανε ετικέτες (tags) σε διάφορα σημεία της. Την διαδραστική εικόνα που δημιουργήσανε οι μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας, μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

Σχολιάστε

Για να σας ενημερώνουμε

Translate

free hit counter
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση