Ξοδεύοντας Έξυπνα

Το “Ξοδεύοντας Έξυπνα” είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που προτείνεται για μικρές ηλικίες, από την Junior Achievement Greece.

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  εργαστήκαμε σε ένα προσαρμοσμένο σε μικρές ηλικίες πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Junior Achievement.  Στόχος ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με θέματα εργασίας και οικονομίας και να δοκιμάσουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

1 2

Στην πρώτη επαφή με τον κύκλο της οικονομίας οι μαθητές ασχολήθηκαν με την έννοια του χρήματος, το εισόδημα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τον τραπεζικό λογαριασμό, την κατάθεση και την ανάληψη. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες προσέγγισαν την έννοια της αποταμίευσης με στόχο την κάλυψη αναγκών και την έννοια της αμοιβής για  εργασία ως προϋπόθεση για αποταμίευση.

Στο δεύτερο εργαστήριο επιχειρηματικότητας ασχοληθήκαμε με την έννοια της επιχείρησης. Γνωρίσαμε ακόμα τις έννοιες: προϊόν, υπηρεσία, επιχειρηματίας, επιχειρηματικές δεξιότητες.

3 6

Οι μαθητές κατέγραψαν τομείς στους οποίους έχουν ικανότητες και δεξιότητες που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν σε μια επιχειρηματική προσπάθεια. Στη συνέχεια έπαιξαν με ενθουσιασμό το επιτραπέζιο παιχνίδι «Κερδίζω χρήματα και επιχειρηματικές δεξιότητες»

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο. Στο τρίτο εργαστήριο έγινε η γνωριμία με τη βασική δομή ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Τέθηκαν τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει κανείς πριν ξεκινήσει μια επιχειρηματική προσπάθεια. Οι μαθητές κατέγραψαν επίσης ιδέες για μια σχολική επιχείρηση.

7 8

Στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4  οι μαθητές δοκίμασαν να δημιουργήσουν την πρώτη εκδοχή για το προϊόν τους.

Έπαιξαν επίσης ένα επιτραπέζιο επιχειρηματικό παιχνίδι, στο οποίο οι επιχειρηματικές ομάδες προσπαθούσαν να αποπληρώσουν το επιχειρηματικό δάνειο που εικονικά έλαβαν για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους.

1 2

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.