Διαδικτυακή Ενημέρωση από την Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Europe Direct Ξάνθης κ. Βαμβακά Ζωή για τις ευκαιρίες κινητικότητας και τα δικαιώματα των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος: «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (EPAS)» υλοποίησε ενημερωτική δράση  την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, με θέμα: «Ευκαιρίες Κινητικότητας και Δικαιώματα των νέων στην Ε.Ε». Η Υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, κα.Βαμβακά Ζωή,  μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες τμήματος της Α’ τάξης του Λυκείου.

Σκοπός της διαδικτυακής δράσης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους και νέες, για τις δυνατότητες κινητικότητας σε χώρες της Ε.Ε, με στόχο να απαντηθούν βασικά ερωτήματα που τους απασχολούσαν για την πορεία της σταδιοδρομίας τους.

Μετά από την ενημέρωση, οι μαθητές κατέθεσαν τα ερωτήματά τους και αναπτύχθηκε ένας δημιουργικός διάλογος για να λυθούν πιθανές απορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις λειτουργίες της.

Η δράση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την χρήση της εφαρμογής webex με την επιμέλειας της καθηγήτριας, Koυτσογιάννη Παναγιώτας, ΠΕ 06.