Νο 5 ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» – Μένουμε σπίτι και χορεύουμε!

Ξέρετε τι σημαίνει: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»; Είναι μια ρήση (κάτι που είπε) ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης, που θεωρείται ο πατέρας της ιατρικής. Σημαίνει «Μυαλό υγιές μέσα σε σώμα υγιές», δηλαδή για να είμαστε ευφυείς, συγκεντρωμένοι, ετοιμόλογοι, ευφάνταστοι και  δημιουργικοί πρέπει απαραίτητα να προσέχουμε, να γυμνάζουμε και να τρέφουμε σωστά και το σώμα μας, όχι μόνο το μυαλό μας.  (Αν θέλετε να μάθετε παραπάνω για τον Ιπποκράτη πατήστε εδώ). Κι επειδή, λοιπόν, σκουριάσαμε πολύ και πρέπει λίγο να σηκωθούμε από τον καναπέ και από την καρέκλα, να γυμναστούμε, η επόμενη εργασία που έχετε να κάνετε είναι

να χορέψετε!

Παρακολουθήστε τα βίντεο και ταυτόχρονα προσπαθήστε να μάθετε τα βήματα και χορέψτε, χορέψτε, χορέψτε! Όταν μάθετε καλά τους χορούς, ίσως καταφέρουμε να χορέψουμε όλοι μαζί, online! (θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον!). Συνδεθείτε με κάποια συμμαθήτρια/κάποιον συμμαθητή σας και κάντε πρόβες!

Καλή διασκέδαση!

Όταν κουραστείτε,αφού πιείτε πολύ νερό,  πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με Ελένη Παπαποστόλου

Δασκάλα στο 12o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ, Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΤΕΧΝΗ και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.