Νο 4: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: Μένω σπίτι, γίνομαι ειδικός στα μαθηματικά παιχνίδια!

Και τώρα μερικά πιο δύσκολα παιχίδια. Για να δούμε, θα τα καταφέρετε;

Ας ξεκινήσουμε με κάτι όχι και τόσο δύσκολο. Φτιάξτε τα ποσά με τα νομίσματα. Eπιλέξτε την Ευρώπη στον χάρτη και ξεκινήστε:

 

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Και τώρα, κάτι λίγο πιο δύσκολο. Επιλέξτε την υποδιαστολή και ύστερα σχεδιάστε το σύμβολο της ανισότητας (>ή<) ανάμεσα στους αριθμούς που βλέπετε:

Κι ακόμα πιο δύσκολο: Τοποθετήστε το κόκκινο βέλος στην αριθμογραμμή έτσι ώστε να δείχνει τον αριθμό που βλέπετε από πάνω. Επιλέξτε πρώτα την υποδιαστολή.

Και τώρα, κάτι ακόμα πιο δύσκολο: Γρίφος κάθετου πολλαπλασιασμού! Τα ψηφία έχουν πέσει κάτω. Βρές τε τη σωστή θεση τους ώστε να είναι σωστός ο πολλαπλασιασμός. Για να δούμε, θα τα καταφέρετε;

Όταν τελειώστε με όλα αυτά (αν ποτέ τελειώστε χιχι!) μπορείτε να απολαύστε μια έκπληξη… 

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Σχετικά με Ελένη Παπαποστόλου

Δασκάλα στο 12o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.