Νο 2 ΚΟΡΟΝΟΊΟΣ: Ώρα για δουλειά!

Φαντάζομαι ότι διασκεδάσατε με τον ατρόμητο Πεπίτο!

Δέστε τώρα το παρακάτω βίντεο.  Προσέξτε ειδικά από το 24 δευτερόλεπτο και μετά. Παρακάτω σας εξηγώ τι βλέπετε:

https://www.youtube.com/watch?v=OV_heEH64XA

 

Το βίντεο αυτό μας λέει ότι η μπανάνα διώχνει τον κορονοϊό. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πιθανότατα όχι, πάντως σίγουρα η μπανάνα είναι μια καλή επιλογή για δεκατιανό ή και για απογευματινό. Εκείνο όμως που θέλω να προσέξετε είναι τις εικόνες απο το 24 δευτερόλεπτο και μετά που δείχνουν πώς ο οργανισμός μας πολεμά τον ιό με τους στρατιώτες του, τα αντισώματα!

Τώρα θα πολεμήσετε εσείς τον κορονοϊό κάνοντας εργασίες! Γιατί ως γνωστόν, η λαϊκή παροιμία λέει «αργία μήτηρ πάσης κακίας», δηλαδή η τεμπελιά είναι η μαμά όλων των κακών.
Πάμε λοιπόν!

Μπορεί να γίναμε εξπέρ στον Κορονοϊό αλλά ίσως υπάρχουν κάποιες απορίες ή ανησυχίες που θα ήταν καλό να μοιραστούμε μεταξύ μας.

  1. Γράψε όσες λέξεις σας έρχονται στο μυαλό όταν ακούς την φράση «νέο κρούσμα».

  2. Γράψε σε ένα αρχείο επεξεργασίας κειμένου (word η Libre Office) τις απορίες σου και τις σκέψεις σου για όσα πρωτόγνωρα ζούμε. Διατύπωσε τρεις έως πέντε ερωτήσεις και γράψε ότι άλλο θα ήθελες να μοιραστείς με τους συμμαθητές σου.

  3. Ζωγράφισε ύστερα σε ένα χαρτί αυτόν τον άτακτο ιό, όπως τον φαντάζεσαι: να κόβει βόλτες στο σούπερ μάρκετ, να πηδά από τον έναν άνθρωπο στον άλλον, να κολλά σαν βδέλλα πάνω στους ανθρώπους.

    Προσοχή! Θα ζωγραφίσεις με πινέλα ή με μαρκαδόρους και με ζωηρά χρώματα. Φωτογράφισε τη ζωγραφιά σου και στείλτε την.

  4. Ύστερα ζωγράφισε σε ένα άλλο χαρτί τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και χωρίς σταματημό για να τον πολεμήσουν: γιατρούς, νοσοκόμους, ερευνητές, επιστήμονες και όποιον άλλον πιστεύεις ότι βοηθά στον πόλεμο αυτόν. Φωτογράφισε τη ζωγραφιά σου και στείλε την. Προσοχή! Θα ζωγραφίσεις με πινέλα ή με μαρκαδόρους και με ζωηρά χρώματα. Διάβασε ξανά τις οδηγίες που δίνει ο «Οδηγός» σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους θαρραλέους μας γιατρούς, νοσοκόμες και νοσοκόμους. Σε συνεργασία (από το τηλέφωνο ή μέσα από το viber) με μια συμμαθήτρια/έναν συμμαθητή σου μετατρέψτε τις οδηγίες σε ποίημα.  Γράψτε το σε ένα αρχείο και στείλτε το. Μετά αν θέλεις βάλε και μουσική και τραγούδησέ το. Βιντεοσκόπησε και στείλε στην ομάδα.

  5. Ώρα για μαθηματικά: Ένα σούπερ μάρκετ έχει μήκος 154 δεκατόμετρα. Το ταμείο έχει μήκος 80 εκατοστά. Πόσοι άνθρωποι μπορούν να σταθούν στην ουρά κρατώντας απόσταση ασφαλείας 2 μέτρα μεταξύ τους, ώστε να μην επιτρέπουν την εξάπλωση του ιού;  Να δώσεις την απάντηση σε δεκατόμετρα και ύστερα σε μέτρα και σε εκατοστά. Θα σε βοηθήσει και το παρακάτω σχήμα:Λήψη αρχείου

 

Έχετε λοιπόν αρκετή δουλειά! Όταν τελειώσετε και μου στείλετε τις εργασίες σας, θα έχετε μια έκπληξη!

 

Σχετικά με Ελένη Παπαποστόλου

Δασκάλα στο 12o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΛΩΣΣΑ, Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΜΕΛΕΤΗ και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.