ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: Νικούμε την ασθένεια μαθαίνοντας, μένοντας σπίτι, περνώντας την ώρα μας δημιουργικά!

Και να λοιπόν!

Εκεί που είχαμε κανονίσει πως θα γράφατε τεστ στην Ιστορία την Τετάρτη…

Εκεί που κανονίζαμε να πάμε θέατρο την ερχόμενη Πέμπτη…

Εκεί που πήραμε τα μέτρα μας και «αραιώσαμε» τις θέσεις μας μέσα στην τάξη…

Μας είπαν να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Στην αρχή μάλλον χαρήκαμε. Όμως… δεν είναι σαν τις διακοπές! Όλοι οι μεγάλοι μιλάνε συνέχεια γι’ αυτήν την καινούργια αρρώστια, τον Κορονοϊό.  Έκλεισε και το φροντιστήριο Αγγλικών. Έκλεισε και ο παιδότοπος. Πάει κι καφετέρια που πήγαμε προχτές. Τέρμα και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην τηλεόραση. Άσε που κι εκεί δεν ακούμε τίποτε άλλο.

Κι οι απορίες μας βροχή, ε; Γιατί να κλείσουν τα σχολεία; Γιατί όλοι φαίνονται ανήσυχοι; Γιατί…

Ίσως να νομίζετε πως ξέρετε γιατί.  Φαντάζομαι πως έχετε όλοι μια ιδέα, άλλωστε όλοι μιλάνε τόσο πολύ γι’ αυτό. Όμως μπορεί να μην έχετε ακούσει σωστές πληροφορίες. Μερικά από αυτά που ακούτε μπορεί να σας τρομάζουν. Οι ειδήσεις, όπως έχουμε πει, είναι η πιο ακατάλληλη εκπομπή για παιδιά.  ¨Αλλά τι είναι αυτός ο κορονοϊός; Πώς θα μάθουμε περισσότερα;

Να λοιπόν ένας καταπληκτικός οδηγός για περίεργα και θαρραλέα παιδιά, όπως είστε κι εσείς. Ήταν στα Αγγλικά και στα Ιταλικά και εγώ τον μετέφρασα στα Ελληνικά.

Διαβάστε τον με προσοχή, λοιπόν, γιατί θα ακολουθήσει κουίζ που όποιος το απαντήσει σωστά θα έχει μια έκπληξη!Λήψη αρχείου

Και τώρα κάντε το κουιζ. Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε. Ανοίξτε το αρχείο με τον πλοηγό σας. Όταν απαντήστε σωστά, θα σας στείλω τον κωδικό για το επόμενο άρθρο, όπου σας περιμένει μια έκπληξη!

QUIZ

 

 

Σχετικά με Ελένη Παπαποστόλου

Δασκάλα στο 12o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΛΩΣΣΑ, Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΜΕΛΕΤΗ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.