ΔΡΑΚΟΠΑΡΑΜΥΘΙ -ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

  –   Στο παραμύθι συναντήσαμε κάποιους δράκους. Ποιος είναι για σένα ο πιο τρομακτικός;

Η πείνα δεν είναι απλώς μια λέξη, είναι ενα βίωμα το οποίο περνάνε εκατομμύρια άνθρωποι στη γη. Στην Ελλάδα, πείνα σημαίνει:

Να έχεις χάσει την εργασία σου εδώ και αρκετούς μήνες, να μην έχεις κάπιον να σε στηρίξει πια και να πρέπει να ζητάς μια μερίδα φαγητού από συσσίτιο.

Να είσαι παιδί με ειδικές ανάγκες από άπορους γονείς και να στηρίζεσαι σε δωρεές τροφίμων στο σχολείο σου, το οποίο πλέον δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει ο δήμος σου.

Να προσφέρεις την εθελοντική σου εργασία σε συσσίτιο ενορίας για να εξασφαλίζεις εσύ ο ίδιος ένα πιάτο φαγητού για εκείνη την ημέρα.

Να είσαι ανήμπορος, μόνος ηλικιωμένος που δεν έχει καν την ικανότητα να βγει από το σπίτι του για να βρει μια μερίδα φαγητού.

Να είσαι υπεύθυνος ενός ορφανοτροφείου και να μην ξέρεις αν θα μπορείς να παρέχεις φαγητό στα παιδιά του ιδρύματος όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Να είσαι παιδί και από απόγνωση να τους τρως τη ζάχαρη για τον καφέ των δασκάλων σου.

Αυτό θα πει πείνα. Γιατί η πείνα δεν είναι μια απλή λέξη, είναι ένας σάκος που έχει κλείσει μέσα του ένα σωρό ανθρώπους και δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα, δίχως να νοιάζεται….

 (Ευγενία)

 

Η Πεινάν με τρομάζει πολύ γιατί το να πεθαίνει ένα παιδί από την πείνα είναι το χειρότερο πράγμα. Η Πεινάν για μένα είναι το πιο κακό που γίνεται. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Το να σκοτώσεις ένα παιδί είναι κάτι απάνθρωπο και σαχλό, είναι μια σκέτη βλακεία. (Τζων-Μαρκ)

 Για μένα, ο πιο τρομακτικός δράκος είναι η Ανερζί, γιατί δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν δουλειά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Η ανεργία σήμερα στην Ελλάδα στην εποχή της κρίσης, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα μας είναι άνεργοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, να μην μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους, ακόμα και να μην έχουν να φάνε. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες του κόσμου. (Εύα)

 

Πιο τρομακτικός δράκος είναι η Χωματερόλ.Χάρη σε αυτήν εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, ενώ εκείνη έχει σκάσει από το πολύ φαί και γελάει επειδή οι άνθρωποι παραπονιούνται. (Μαρία)

 

Η Πυρκαγέισον προκαλεί πολλές πυρκαγιές , πεθαίνουν πολλοί και αυτό μπορεί να το προκαλέσει ένα τσιγάρο. (Δάφνη)

 

Η Πυρκαγέισον εξαφανίζει κάθε μέρα πέντε έξι δάση και έτσι μετά δεν έχουμε οξυγόνο. Η φωτιά μπορεί να δημιουργηθεί και από ένα πεταμένο γυαλί. (Σάνα)

Η Πυρκαγέισον σκοτώνει ζώα στο δάσος επειδή κάθε μέρα καίει και πεντ’ έξι δάση. (Άλεξ)

Κατά τη γνώμη μου ο πιο τρομακτικός δράκος είναι ο Ρυπανσίν επειδή ρυπαίνει το περιβάλλον. Οι πηγές ρύπανσης μπορεί να είναι τα αυτοκίνητα, η βιομηχανία, τα φυτοφάρμακα, οι επώδυνες χημικές ουσίες και αέριοι ρύποι όπως τοξικά αέρια και αιωρούμενα σωματίδια. Επίσης η ατμοσφαιρική ρύπανση από το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας. (Δημήτρης)

 Ο Χουλιγκανισμός είναι η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά οπαδών αθλητικών ομαδων που οδηγεί στη διατάραξη της τάξης. Πράξεις όπως η υβριστική συμπεριφορά στα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων, πολλές φορές με ρατσιστική διάθεση. Πολλές φορές γίνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς διαφορετικών ομάδων, μέσα ή έξω από τα γήπεδα που φθάνουν μέχρι και σε δολοφονίες.  Ο όρος Χουλιγκανισμός προέρχεται από τον όρο “hooliganism” που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1890 για να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά συμμοριών στο δρόμο. (Άντρι)

Η Χουλιγκάνα με τρομάζει πολύ. Είναι θεότρελλη, πηγαίνει στα γήπεδα και φωνάζει, βρίζει, σκοτώνει, πυροβολεί και πετάει μπουκάλια στα κεφάλια των αντιπάλων.  (Άλεξ)

  

 

Σχετικά με Ελένη Παπαποστόλου

Δασκάλα στο 12o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.