Κανονισμός λειτουργίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

0

Συγγραφέας: 3o Δημοτικό Σχολείο Επανομής | Κατηγορία Γενικά | , στις 23-02-2021

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του 3ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Αγαπητοί Γονείς,

Για την ομαλή λειτουργία του σχολείου είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε κάποιους κανόνες, οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους μας, για να κυλήσει η χρονιά ευχάριστα και δημιουργικά.

 • Το κουδούνι χτυπά στις 8:15 π.μ για την πρωινή προσευχή. Τα παιδιά μπορούν να έρχονται στο σχολείο από τις 8:00 π.μ. (εφόσον δεν παρακολουθούν την πρωινή ζώνη του ολοήμερου) και να βρίσκονται κάτω από την  επίβλεψη των δασκάλων υπηρεσίας. Η είσοδος τους στο σχολείο νωρίτερα εγκυμονεί κινδύνους σχετικά με την ασφάλειά τους.
 •  Αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο της αυλής.  Συνοδέψτε τα στην είσοδο την κτηρίου μόνο εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, δυσμενείς καιρικές συνθήκες,κ.α). Μετά την πρωινή προσευχή, η πόρτα κλειδώνει στις 08:20΄ και παραμένει κλειδωμένη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων (13:15΄ για  το πρωινό πρόγραμμα και 15:00΄  ή  16:00΄ για το απογευματινό).
 • Μετά το χτύπημα του πρωινού κουδουνιού  και το κλείδωμα της κεντρικής εισόδου της αυλής, δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο σε κανέναν αδικαιολόγητα.  Όποιος καθυστερεί για συγκεκριμένο σοβαρό λόγο, χτυπά το θυροτηλέφωνο και του ανοίγει  ο  Διευθυντής. Σε περίπτωση ανάγκης,  ο γονέας εισέρχεται  στο σχολείο μόνο μετά  από τηλεφωνική συνεννόηση  με τον Διευθυντή  του  σχολείου.
 • Πριν την πρωινή προσευχή οι μαθητές/τριες μπαίνουν στο σχολείο,  αφήνουν τις τσάντες τους έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και εξέρχονται στην κεντρική αυλή του σχολείου αμέσως. Δεν τριγυρνάνε άσκοπα μέσα στο κτήριο. Σε περίπτωση βροχής οι μαθητές/τριες κατευθύνονται απευθείας στις τάξεις τους.
 • Οι γονείς θα πρέπει να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους με τη λήξη των μαθημάτων στις 13:15΄.  Για όσους γονείς καθυστερήσουν να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 13:15  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τις 13:20΄,  για λόγους ασφάλειας, η πόρτα κλειδώνει και τα παιδιά πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο. Θα χτυπάνε το κουδούνι και θα τα παραλαμβάνουν από τον εκπαιδευτικό της εφημερίας του ολοημέρου.
 • Δεν επιτρέπεται στους μαθητές να φέρνουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το διδακτικό προσωπικό θα ειδοποιήσει τους γονείς σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης  να αποφεύγουν να έχουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα.
 • Οι μαθητές δεν  φέρνουν στο σχολείο μπάλες. Μπάλες θα δίνουν μόνο οι γυμναστές/στριες. Μπορούν όμως να φέρνουν επιτραπέζια  παιχνίδια,  ή οποιοδήποτε  άλλο παιχνίδι δε δημιουργεί κινδύνους  για  τους ίδιους και  τους συμμαθητές τους.
 • Οι μαθητές και οι μαθήτριεςείναι σημαντικό να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ατομική τους υγιεινή (καθαρά ρούχα, να κάνουν τακτικό έλεγχο για ψείρες, να πλένουν πάντα τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, κ.ά.).
 • Πρέπει οι μαθητές να φροντίζουν για την καθαριότητα των αιθουσών και της αυλής και να μην πετάνε τα σκουπίδια κάτω, αλλά πάντοτε στους κάδους σκουπιδιών.
 • Όλοι οι μαθητές πρέπει να βγαίνουν στα διαλείμματα, φροντίζοντας να παίρνουν το φαγητό και το νερό τους. Οι αίθουσες θα παραμένουν κλειδωμένες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
 • Η συμπεριφορά των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα είναι κόσμια, με σεβασμό στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς της εφημερίας.
 • Επίσης η συμπεριφορά των μαθητών/τριών μέσα στην τάξη θα πρέπει να συνάδει με τους κανόνες του σχολείου. Σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς θα γίνεται σε πρώτο στάδιο παρατήρηση από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης (ή τον/την εφημερεύοντα στα διαλείμματα). Σε δεύτερο στάδιο θα γίνεται παρατήρηση και από τον διευθυντή και θα ενημερώνεται ο γονέας του/της μαθητή μαθήτριας. Σε τρίτο στάδιο θα καλείται ο γονέας στο σχολείο για συζήτηση και εύρεση λύσης.
 • Τα παιδιά δεν μπαίνουν ανεξέλεγκτα στο γραφείο των δασκάλων ή του  Διευθυντή. Στα διαλείμματα οι μαθητές απευθύνονται στο δάσκαλο υπηρεσίας και δεν πάνε στο γραφείο.
 • Ο γονέας σε περίπτωση προβλήματος  απευθύνεται  αρχικά   στους εκπαιδευτικούς τους οποίους αφορά το θέμα. Αν κριθεί αναγκαίο ενημερώνεται και  ο Διευθυντής  του  σχολείου.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ

 • Σχετικά με  τα προγράμματα των τάξεων  έχετε ενημερωθεί για την ημέρα και την ώρα που η κάθε εκπαιδευτικός δέχεται σε συνεργασία τους γονείς. Η  ενημέρωσή  των γονέων  θα γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά. Ανοίγετε το e-mail που έχετε δώσει στο σχολείο και διαβάζετε τις ανακοινώσεις που αφορούν την τάξη του παιδιού σας.
 • Επίσης, αναζητήστε στην ιστοσελίδα του σχολείου πληροφορίες, αλλά και ανακοινώσεις που αφορούν το σχολείο και τη λειτουργία του.
 • Αναζητάτε και ρωτάτε τα παιδιά για ανακοινώσεις του σχολείου που πιθανόν έχουν στις τσάντες τους και ξεχνούν να σας δώσουν.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διαβάσετε και να συζητήσετε με τα παιδιά σας τον κανονισμό του σχολείου.

Ο κανονισμός ισχύει για κανονικές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου.

Τα μέτρα τροποποιούνται σχετικά με την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, την ενημέρωση των γονέων και την  πρωινή προσευχή λόγω των έκτακτων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημ. Σχ. Επανομής.

         

Τηλ. Επικοινωνίας   Σχολείου:     23920 43206

Ιστοσελίδα σχολείου: blogs.sch.gr/epanomi

 

        

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων