το e-δικό μου blog

Λίγα λόγια για μένα

Με λένε Πανaγοπούλου Εύη και μου αρέσει να χαμογελάω όταν περνάω την πόρτα του σχολείου  και ακόμα περισσότερο να φεύγω για το σπίτι μου χαρούμενη αναλογιζόμενη πόσο βοηθητική, υποστηρικτική κι αληθινή ήμουν με τους μαθητές μου και με τους συναδέλφους μου. Πιστεύω στη δια βίου μάθηση και στον επαγγελματισμό που πρέπει να αγκαλιάζει τον κλάδο μας.

            Από το 2001 υπηρετώ στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2010 ασχολούμαι με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είμαι διδάκτωρ του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 η υπεύθυνη του μαθήματος “Αγωγή Λόγου & Ομιλίας” στο προπτυχιακό επίπεδο του ΠΤΔΕ . Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ειδικής Αγωγής – Λογοθεραπείας Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έχω διεξάγει έρευνες σχετικές με το σύνδρομο ADHD, τον αυτισμό στην παιδική ηλικία και τις διαταραχές λόγου και ομιλίας σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Έχω πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχω κάνει πλήθος εισηγήσεων σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα ειδικής αγωγής και αγωγής του λόγου και της ομιλίας. Έχω διατελέσει  επιμορφώτρια  στα ΠΕΚ  σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο “Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για Ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

            Ο κύριος τομέας ενασχόλησής μου είναι η  χορήγηση σταθμισμένων κριτηρίων αξιολόγησης δυσκολιών μάθησης, ψυχοκοινωνικής προσαρμογής και λόγου/ομιλίας σε παιδιά καθώς και ο σχεδιασμός κατάλληλων παιδαγωγικών  παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ελλειμμάτων. Η παραγωγή και η στάθμιση του ειδικού εργαλείου εκτίμησης του προφορικού λόγου μαθητών 6 έως 8 ετών που έκανα κατά την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής αποτελεί καινοτομία στο χώρο της ειδικής αγωγής /λογοθεραπείας δεδομένου ότι έρχεται να καλύψει το “κενό” των διαγνωστικών εργαλείων που υπάρχουν στην Ελλάδα για αυτές τις ηλικίες.

 

CC BY 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.