Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων και επεξεργασίας και συντήρησης βασικών γεωργικών προϊόντων, στην απόκτηση κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών μπορεί να εργαστεί στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
Στο δημόσιο τομέα
-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον τομέα τροφίμων ( έλεγχος στην επεξεργασία, στη μεταποίηση, στην παραγωγή και στη συσκευασία τροφίμων)
-Στο Γενικό Χημείο του κράτους στα εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων
-Σε ερευνητικά κέντρα κ.α
Στον ιδιωτικό τομέα
-Σε βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων
-Σε βιομηχανίες παραγωγής φυτικών και ζωικών προϊόντων
-Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων(π.χ ελαιολάδου)
-Να δημιουργήσει ιδιωτικό κατάστημα πώλησης τροφίμων, μονάδα μεταποίησης, επεξεργασίας και συσκευασίας κ.α
Πρόσφατα σχόλια