Χοιρινό στη λαδόκολλα

Χοιρινό στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και ντοματάκια Σάμου Υλικά 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτιαα 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτριες πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 15 ντοματάκια Σάμου κομμένα στη μέση ρίγανη, δενρολίβανο, αλάτι, πιπέρι 1/2 κούπα λάδι 1 κουταλιά μουστάρδα χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι 1 κουταλιά […]

Continue Reading

Δεντρολίβανο

Ένα από τα στοιχεία ενός τόπου είναι η γαστρονομία,βάση της παραδοσιακής μας μαγειρικής είναι και η χρήση των βοτάνων. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε αποξηραμένα αλλά μπορούμε ακόμα και φρέσκα σε φαγητά, ψωμιά και σαλάτες. Αλλά επίσης τα χρησιμοποιούμε και σαν αρωματικά, καλλυντικά και έχουν θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε για το «δεντρολίβανο». Άλλα ονόματα: λιβανόδενδρο, διοσμαρίνι, λασμαρί, λιβανωτίς.

Continue Reading

Δουλειές με φούντες!

Πραγματικά δουλειές με φούντες. Μόλις ξεκινήσαμε την εφημερίδα μας και τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι δεκάδες. Χωριστήκαμε σε ομάδες για να δουλέψουμε πιο γρήγορα. Η αρχισυντάκτρια έμεινε τιμωρία μόνη της (έχει και μειονεκτήματα η εξουσία)

Continue Reading

Η 1η μέρα της αρχισυντάκτριας

Στις 13/10/2017 βουτήξαμε για τα καλά στην έκδοση της εφημερίδας μας. Ξεκινήσαμε ορίζοντας αρχισυντάκτρια για το 1ο τεύχος την συμμαθήτριά μας Βαρβάρα Λέφα. Πάντως δεν περνάμε και άσχημα. Μπροστά στην αρχισυντάκτρια θα δείτε μια στοίβα με παραδοσιακές σαμιώτικες τηγανήτες προσφορά από τους Γιώργο Βουργάνα και Μαρία Αξιώτη. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να βγάλουμε άλλη φωτογραφία τις […]

Continue Reading