Μια νέα αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Ιούν 201617

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στις σύγχρονες κοινωνίες καλείται να διαδραματίσει έναν πολυδιάστατο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Να προετοιμάσει με κατάλληλο τρόπο ένα μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς για την άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μορφωτικό υπόβαθρο που είναι αναγκαίο για την αποτελεσματική συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα.

Στις 5/3/2016 δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις της υποεπιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου και της αρμόδιας επιτροπής του ΙΕΠ για την ΤΕΕ για τις άμεσες αλλαγές και τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο. Στη συνέχεια δόθηκαν επίσης σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΙΕΠ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που αφορούσαν το προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ και της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος 2016-17, καθώς και η πρόταση για τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τις παραπάνω θέσεις ψηφίστηκαν νομοθετικές αλλαγές για τα ΕΠΑΛ (αρ. 66, ν. 4386/16).

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση με τίτλο «Μια νέα Αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλάζει σελίδα» στο οποίο περιγράφει τη νέα δομή των Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και τις δυνατότητες που έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

2016.06_Ενημερωτικό_φυλλάδιο_για_τα_ΕΠΑΛ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια νέα αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων ιδρύθηκε το 1999 και στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα “Ευσέβιος Κηπουργός”.

Στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων λειτουργούν δύο τομείς: Διοίκησης & Οικονομίας και Πληροφορικής

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Ευσεβίου Κηπουργού 4

25001 Καλάβρυτα

Τηλέφωνο: 2692023839

Fax:              2692023019

e-mail:         epal-kalavr@sch.gr

 



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων