Αρχική » Δράσεις » Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου

Τη Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Γαράζου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματική δράση με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τις ερωτικές σχέσεις.

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου διαβάζουμε:

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου υποδέχτηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Γαράζου, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τις ερωτικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησής μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα «συστατικά» μιας υγιούς ερωτικής σχέσης, τις ποικίλες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των συντρόφων, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν ζητήματα όπως τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα για τις ερωτικές σχέσεις, την έμφυλη βία και τη σεξουαλικότητα, καθώς και να ενημερωθούν για την εγκυρότητα ή μη των όσων ακούγονται για τις ερωτικές σχέσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή και την άψογη συνεργασία τους. 

20230505 105247

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου.

Η ως άνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου μας, για το σχολικό έτος 2022-23:

  • Πρόγραμμα ΜΝΑΕ “Μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες, Σώζουμε Ζωές”.
  • Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Ενημερωμένα-Δυνατά Κορίτσια”.
  • Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Σημαντικές σχέσεις-υγιείς σχέσεις”.

Το πρόγραμμα “Μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες, Σώζουμε Ζωές” υλοποιείται κατά το σχολικό έτος 2022-23 στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σαν σήμερα

9/12: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», που έπεισε τον ΟΗΕ να υιοθετήσει σχετικές πρωτοβουλίες. Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση